• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baš malo je falilo... Laslo Đere ispustio Nišikorija!

Autor mondo.rs

Najduži meč Rolan Garosa i ipak bolan poraz našeg tenisera od sedmog tenisera svijeta. Bio je veoma blizu, vodio je 3:0 u petom setu i servirao...

U godini u kojoj je pobijedio Dominika Tima i Huan Martina Del Potra, još jedan skalp Top 10 igrača bio bi kruna svega dobrog što je Laslo Đere napravio u 2019.

I bio je baš, baš blizu!

Laslo Đere - Kei Nišikori 2:3 (4:6, 7:6, 3:6, 6:4, 6:8)

Najduži meč aktuelnog izdanja Rolan Garosa ipak nije završen onako kako smo se nadali i kako je izgledalo da će se završiti dok se bližio kraj.

Momak iz Sente imao je vođstvo 3:0 u petom setu i servis da potvrdi drugi "brejk", čime bi odmakao rivalu na zaista teško dostižnu razliku.

Nažalost, Japanac je uzvratio "brejk", a potom se vratio u set i nakon izjednačenja ipak bio bliži trijumfu.

Potpuno okrenuvši momenat, Nišikori je lakše osvajao svoje servis gemove i primoravao Đerea na borbu za svaki "svoj" gem. U jednom takvom, 14. u tom setu, Japanac je izborio prvu meč loptu i iskoristio je, poslije četiri sata i 25 minuta borbe.

Ostaće velika žal što hrabri Laslo nije nagrađen za dobar pristup i što mu je falilo samo malo energije i fokusa da "dokusuri" rivala protiv koga je odigrao četiri ravnopravna seta.

Biće ovo velika lekcija za mladog srpskog tenisera (23 godine) i jedna od slađih Nišikorijevih grend slem pobjeda. Njegov sljedeći rival u osmini finala biće Francuz Benoa Per, dok će ljubitelji tenisa u Srbiji do kraja petka navijati za Filipa Krajinovića, pred kojim je duel protiv takođe velikog favorita, Stefanosa Cicipasa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC