• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đere: Vjerovao sam u pobjedu, nedostajalo iskustva

Autori mondo.ba Autori Beta

Predstavnik Srbije poslije pet setova poražen od Japanca Nišikorija.

Srpski teniser Laslo Đere ocijenio je poslije današnjeg poraza od Japanca Keija Nišikorija u trećem kolu Rolan Garosa da mu je u neizvjesnom meču u pet setova nedostajalo iskustva, ali da je vjerovao u pobjedu.

"Jako dobro je počeo ovaj meč, nisam imao priliku da napadam, uglavnom sam se branio. Dobro je servirao, imao dobar procenat servisa, ali u drugom setu sam bio spreman. Imao je set lopte, vodio 4:1, ali tu sam polako počeo da osjećam da postajemo egal i da mogu da mu pariram. U trećem setu je bio bolji, za četvrti sam bio spreman, osjećao da mogu da dobijem, vjerovao u pobjedu", rekao je Đere novinarima poslije meča.

"Jako dobro sam otvorio peti set... Prvi put igram pet setova i mislim da mi je na kraju falilo malo iskustva. Jednom kada me 'brejknuo' ništa tu nisam mogao. Dobro je riternirao, a ja malo izbacivao u aut... Osjećao sam se dobro na terenu, i fizički i psihički, obojica smo malo pali na kraju, ali mislim da sam se dobro držao", dodao je on.

Đere nije danas uspio da se plasira u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu, pošto je izgubio od sedmog igrača svijeta Keija Nišikorija iz Japana poslije pet setova, 4:6, 7:6, 3:6, 6:4, 6:8.

"Sigurno će mi značiti za budućnost jer sada znam da mogu da igram na tri dobijena seta protiv najboljih, da pariram, da držim ritam, tempo i nivo igre tokom cijelog meča. Pogotovo će značiti ako nastavim marljivo da treniram kao i do sada. Na meni je da pokušam da napredujem i vjerujem da ću u budućnosti dobijati ovakve mečeve", rekao je Đere.

Slijedi sezona turnira na travi, a Đere je rekao da mu neće biti potrebno mnogo vremena da se privikne, kao i da vjeruje da na Vimbldonu može da ostvari "dobar rezultat".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC