• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedno "zamalo": Ispao i Lajović

Autor mondo.rs

Novak Đoković posle tri poraza srpskih tenisera ostaje jedina nada za vrhunski rezultat na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Istorija se, izgleda, ponavlja...

Nekada Janko Tipsarević i Viktor Troicki, sada Laslo Đere, Dušan Lajović i Filip Krajinović, nikako ne uspevaju da "prelome" favorite i krunišu dobre igre pobedama, koje bi im donele i zapažen rezultat na grend slem turnirima i samopouzdanje za još veće stvari u njihovim karijerama.

Sva trojica pobrojanih aduta srpskog tenisa završila su ovogodišnji nastup na Rolan Garosu u trećem kolu, uz napomenu da Đere zbog neiskustva i tek godinu dana igranja na najvišem nivou može da bude najveći optimista, kada je reč o perspektivi na ATP Turu.

Lajović je u subotu popodne postao poslednji u nizu onih koji će žaliti za propuštenom šansom. Petog tenisera sveta, Aleksandera Zvereva, uveo je u peti set i onda odjednom poklekao - 4:6, 2:6, 6:4, 6:1, 2:6.

Mada ima potencijal da bude i najbolji na svetu, kada Novaka Đokovića i Rafaela Nadala definitivno stignu godine, Zverev je ovog proleća atraktivna "meta" za niže rangirane tenisere, jer ni izbliza ne igra kao u proleće 2018, kada je osvojio masters u Madridu i namučio Nadala u finalu Rima.

Ipak, Nemac ruskog porekla je i tako "načet" bio previsoka prepreka za Lajovića, koji je propustio sjajnu priliku da se nametne već u uvodnoj fazi meča.

Imao je tada 3:1 i 0:40 na servis protivnika. Da je iskoristio jednu od tri brejk lopte, stekao bi prednost koja bi verovatno bila dovoljna da povede 1:0 u setovima i onda zaigra još bolje i rasterećenije.

Zverev se tu izvukao osvojivši pet poena zaredom, pri rezultatu 4:2 odbranio je još dve brejk lopte i posle toga preuzeo inicijativu. Lajović do kraja seta nije uzeo više nijedan gem... 0:1!

Drugi set protekao je u skladu sa pozicijama dvojice tenisera na ATP listi. Peti je bio mnogo bolji od 35. i nakon nešto manje od sat i po našao se na korak od osmine finala.

Onda Zverev doživljava pad, a na scenu stupa Lajović, koji ubedljivo rešava u svoju korist i treći i četvrti set. Nijednom u tom periodu nemački teniser nije mogao ni da pomisli na preokret, pogotovo u četvrtom setu, kada je Duci napravio čak tri brejka.

Ispostavilo se, međutim, da je mladi Nemac pametno rasporedio snagu, odnosno da je za odlučujući set ostavio više energije, emocija i koncentracije od Srbina.

Lajović je posle početnih 0:2 na kratko uspeo da se vrati u život, ali odmah posle brejka za 2:2 je Zverev ponovo počeo da diktira ritam.

Kao u prvom setu, nanizao je četiri gema bez odgovora sa protivnikove strane, "overio" pobedu i time opravdao ulogu favorita. Koji su mu dalji dometi na Rolan Garosu biće jasnije već u sledećem kolu, kada se sastaje sa devetim nosiocem, Fabiom Fonjinijem.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC