• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kratko, jasno, ubjedljivo: Nole "precrtao" i Šrufa

Autor mondo.rs

Najbolji teniser svijeta posle samo sat i po vremena igre obezbijedio plasman u četvrtfinale Rolan Garosa

Novak Đoković precrtao je i četvrtog rivala u Parizu, i to opet bez izgubljenog seta.

U osmini finala nadigrao je Nijemca Jana Lenarda Štrufa, brzo i ubjedljivo - 6:3, 6:2, 6:2, poslije samo 95 minuta igre.

Štruf, koji je 45. igrač svijeta i ove sezone već je skinuo "skalpove" Zverevu, Cicipasu, Čiliću, Šapovalovu, Kirjosu... bio je ravnopravan rival prvom teniseru svijeta samo 20 minuta, do polovine prvog seta. A onda je na terenu postojao samo jedan igrač.

Kada je njemačkog igrača stao servis, Đoković je preuzeo konce igre, dobio prvi set, nanizao sedam gemova u nizu i nije se zaustavio sve dok nije kompletirao cijeli posao.

Đoković je izborio plasman u četvrtfinale Rolan Garosa, i to deseto uzastopno, u kojem će ga čekati teži zadatak.

Srpski teniser će u četvrtfinalu igrati sa pobjednikom meča u kojem će snage odmjeriti peti i deveti nosilac, Aleksander Zverev (Njemačka) i Fabio Fonjini (Italija).

TOK MEČA

TREĆI SET

6:2 - Novak poslije 95 minuta igre završava posao i to pošto je Štruf u posljednjem gemu imao brejk priliku, prvu na meču, ali je nije iskoristio.

4:1 - Novak Đoković sada se takmiči sa samim sobom i pokušava da dobije set "sa nulom", ali Nijemac mu kvari planove jer ipak uspijeva da se upiše na semaforu

2:0 - Protivnik je grogiran i Novak to vješto koristi. Odmah pravi brejk na početku seta, potvrđuje ga i krupnim koracima gazi ka četvrtfinalu.

DRUGI SET

6:2 - Štruf je uspio da prekine fantastičan niz Đokovića od sedam gemova u nizu, malo produži drugi set, ali Đoković koristi prvu priliku da završi posao i vodi 2:0. Drugi set dobio je za 27 minuta

4:0 - Novak nastavlja da "gazi"

2:0 - Peti gem zaredom dobija Novak i povećava prednost.

1:0 - Odmah na početku Đoković oduzima servis protivniku i vodi 1:0. To je četvrti gem u nizu koji Novak dobija. Štrufov servis je "popustio", a i razmjene su kraće i Novak je taj koji sada u potpunosti čita igru Nijemca i pronalazi sjajna rješenja za istu.

PRVI SET

6:3 - Novak potvrđuje brejk i to "sa nulom" i poslije 35 minuta igre vodi 1:0 u setovima. Zanimljivo je da je Nijemac u prvom setu imao viner više od Đokovića - 14, ali i četiri neiznuđene greške više (7/3)

5:3 - Pravi Novak brejk! Iskoristio je slabiji servis rivala, "potjerao" ga ka mreži, a onda sjajnom bekhend dijagonalom obezbijedio je dvije brejk lopte i odmah iskoristio prvu

3:2 - I Srbin i Nijemac dobijaju gemove na svoj servis "na nulom"

2:1 - Za razliku od prethodnih duela na Rolan Garosu, početak meča protiv Štrufa za Đokovića je daleko zahtjevniji. Od starta se Nijemac pokazuje kao "tvrd orah". Potvrda toga je da je najbolji teniser svijeta oba gema na svoj servis dobio "na razliku". Doduše, imao je Novak priliku da napravi brejk na prvi servis rivala, ali nije uspio u tome.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC