• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Dobro je sačuvati snagu

Autor mondo.rs

Srpski teniski as zadovoljan što je brzo završio meč protiv Štrufa i oprezan pred četvrtfinale protiv Zvereva ili Fonjinija.

Ne računajući period do prvog brejka, za vođstvo od 5:3, Novak Đoković je savladao Jana Lenarda Štrufa znatno lakše nego što se očekivalo.

Poslije prva tri meča na Otvorenom prvenstvu Francuske, u kojima je prepustio rivalima po osam gemova, u ponedjeljak je protiv solidnog, ali vjerovatno i umornog Njemca (u prethodnom kolu igrao pet setova protiv Ćorića) bio još efikasniji - 6:3, 6:2, 6:2.

"Zaista sam zadovoljan svim aspektima moje igre i motivisan da nastavim da se borim za trofej", poručio je Đoković, koji je u prva dva seta napravio svega pet neiznuđenih grešaka.

On se u 10. uzastopno četvrtfinale Rolan Garosa, što je novi rekord prestižnog turnira, plasirao bez izgubljenog seta, što ove godine nije uspjelo, recimo, Rafaelu Nadalu.

"Ne smeta mi što sam rutinski stigao u osam najboljih na turniru. Imam dovoljno iskustva vezanih za dramatične mečeve, brejk lopte i trenutke napetosti. Dobro je biti testiran, ali dobro je i sačuvati snagu za najvažnije mečeve", rekao je najbolji teniser svijeta.

Novak Đoković - Jan Lenard Štruf 3:0, Rolan Garos 2019 osmina finala
Izvor: Youtube/Roland Garros

Do druge titule na pariskoj šljaci i drugog "Nole Slema" (trijumfa na četiri uzastopna grend slem turnira), treba da zabilježi još tri pobjede.

U srijedu na red dolaze peti reket svijeta, Njemac Aleksander Zverev ili Italijan Fabio Fonjini (12), teniser koji je uspio da stavi pod kontrolu svoj temperament i tako dostigne viši nivo od onog na kome se nalazio ranijih godina.

Novak sa Fonjinijem ima perfektan skor u međusobnim susretima - 8:0, uz set-razliku 16:2 - ali posljednji put su se sastali prije dvije i po godine, dok na šljaci nisu odmjerili snage još od mastersa u Monte Karlu 2013!

"Fabio je jedan od najtalentovanijih tenisera na ATP Turu. Nedostajala mu je konstantnost, ali u posljednjih godinu i po djeluje da je uspio da sklopi sve kockice. Ima igru za velike rezultate, a šljaka mu je omiljena podloga. Nisam iznenađen što je nedavno osvojio Monte Karlo", kaže Đoković.

Duel dvojice vršnjaka (Fonjini je rođen samo dva dana poslije Novaka, 24. maja 1987. godine) na rasporedu je u srijedu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC