• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslastica u Parizu: Nole protiv njega ima 2:3

Autor mondo.rs

U četvrtfinalu Rolan Garosa sastaće se Novak Đoković i Aleksander Zverev

Novak Đoković ubedljivo i brzo izborio je plasman u četvrtfinale Rolan Garosa, gde će imati najozbiljniji zadatak ove sezone u Parizu.

Rival će mu biti Aleksander Zverev, trenutno peti igrač sveta, koji je eliminisao Fabija Fonjinija.

Nemac protiv Đokovića ima pozitivan skor 3-2, s tim što ga je pobedio na jedinom meču na šljaci 2017. na mastersu u Rimu, a onda je bio bolji i na završnom turniru prošle sezone u Londonu. Ne računajući egzibiciju u Londonu 2015, kada je prvi put trijumfovao, preostala dva puta kada je slavio u takmičarskim mečevima protiv Đokovića Nemac je podigao pehar.

Zverev je ulaskom u četvrtfinale izjednačio svoj najbolji rezultat na grend slemovima, ostvaren prošle godine baš na Rolan Garosu.

Đoković je protiv Zvereva ostvario pobede na završnom turniru prošle godine u Londonu u grupi (6:4, 6:1), a pre toga i u polufinalu mastersa u Šangaju rezultatom 6:2, 6:1

Ove sezone u Pariz je stigao nakon osvajanje titule u Ženevi, iako je imao loše rezultate.

"Saša Zverev morao je mnogo da se bori ove sezone kako bi pronašao pravu formu. Ostvario je blago rečeno užasne rezultate, naročito na šljaci, koja je njegova najjača podloga", poručio je Boris Beker, šef muške selekcije Nemačke i nekadašnji Đokovićev trener pred početak Rolan Garosa.

On je dodao da ipak veruje da Zverev u Parizu može da ostvari najbolji plasman u karijeri.

Mladi Nemac je posle trijumfa nad Fonjinijem izjavio da se oseća dobro, da nije umoran, ali da je svestan da ga očekuje najteži zadatak - meč protiv najboljeg na svetu.

"Srećan sam što sam ostvario još jednu pobedu u Parizu i voleo bih da odigram još jedan dobar meč. Nadam se da će biti drugačije nego prošle godine. Znam da će to biti teška bitka protiv najboljeg igrača sveta", naveo je Zverev.

On je istakao da je protiv Fonjinija posle izgubljenog prvog seta dobio naredna tri zahvaljujući agresivnoj igri i da će identičan pristup morati da ima i protiv Đokovića, koji u Parizu juri drugi pehar, čime bi kompletirao drugi put u karijeri četiri grend slema u nizu.

Meč Đokovića i Zvereva na programu je u sredu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC