• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Klasik" na Rolan Garosu: Federer - Nadal!

Autor mondo.rs

Dvojica velikana "bijelog sporta" sastaće se u polufinalu Rolan Garosa pošto su uspješno prebrodili susrete sa Nišikorijem i Vavrinkom.

Čeka nas spektakl u Parizu!

Nakon što je Rafael Nadal ekspresno obezbijedio plasman u polufinale Rolan Garosa, tamo mu se pridružio i njegov veliki rival Rodžer Federer, kome je i te kako pomogla pauza od sat vremena zbog grmljavine i kiše u prestonici Španije.

Federer je slavio u duelu protiv svog zemljaka Stena Vavrinke tako što je u finišu četvrtog seta napravio "brejk", a potom ga i potvrdio odličnom igrom na mreži.

Sten Vavrinka - Rodžer Federer 1:3 (6:7, 6:4, 6:7, 4:6)

Meč je trajao čak tri sata i 40 minuta, tako da će Federeru biti znatno teže da se oporavi za još jedan "klasik" sa Nadalom, pošto je Španac u četvrtfinalu protiv Nišikorija na terenu bio manje od dva sata, dok je i ostale mečeve na turniru završavao dosta brzo.

Federer je bolje igrao na "ključne poene" u meču, bio je uspješniji u oba taj-brejka, tako da se Vavrinki nije ponovio "turnir iz snova" kakav je imao već na Rolan Garosu.

Umjesto toga, Federer će se sastati 39. put u karijeri protiv Nadala.

Poznato je da je skor na strani Španca koji je dobio 23 duela, dok mu je pripao i svaki njihov međusobni susret na Rolan Garosu. Posljednji put u Parizu sastali su se još 2011. godine, dok su igrali i finala od 2006. do 2009. godine.

Samo jednom su igrali u polufinalu, 2005. godine, a i tu je uspješniji bio Rafael Nadal koji je apsolutni rekorder ovog turnira i osvajao ga je već 11 puta.

Svaki put kada bi došao do polufinala - podizao bi pehar. 

U srijedu ćemo dobiti i drugi polufinalni par pošto se sastaju Novak Đoković i Aleksandar Zverev, odnosno Dominik Tim i Karen Hačanov, a nadamo se da problem neće praviti kiša koja je danas na kratko padala u Parizu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC