• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maratonski plamen stigao u Beograd

Glavni grad Srbije postao je u ponedeljak prvi grad domaćin Maratonskog plamena u Evropi, kao i tek drugi u svetu!

 Maratonski plamen stigao u Beograd Izvor: MONDO

Maratonski plamen, "mlađi brat" olimpijskog plamena, stigao je u ponedeljak iz Atine u glavni grad Srbije, gde će goreti do kraja 21. beogradske trke, zakazane za subotu, 19. april.

Plamen su na platou ispred Skupštine grada dočekali proslavljeni atletičar Franjo Mihalić i atletičarka Olivera Jeftić, koja je sa ambasadorom Grčke u Srbiji Aristosom Panakopulosom unela baklju u zgradu.

Maratonski plamen prvi put je upaljen 3. novembra prošle godine, na startu Klasičnog atinskog maratona. Beograd je prvi evropski grad - domaćin plamena i tek drugi u svetu, a treći će postati Boston.

Ove godine plamen je upaljen 4. januara u Muzeju Maratonske trke, odakle je prenet u Kinu, gde se ovog leta održavaju Olimpijske igre.

"Dolazak Maratonskog plamena je poseban trenutak, jer on označava manifestaciju čija je istorija duga 2.000 godina. Ova ceremonija će obogatiti Beogradski maraton i doprineti da se promovišu univerzalne vrednosti olimpijskog duha", rekao je ambasador Grčke u Srbiji.

Panakopulos je dodao da je ovo prava prilika da se pokaže neraskidivo prijateljstvo srpskog i grčkog naroda.

"Dolazak plamena je znak da je Beograd deo velike porodice gradova u kojima se održava maratonska trka. On vezuje Beogradski maraton sa njegovim antičkim korenima", izjavio je vršilac dužnosti gradonačelnika Zoran Alimpić i pozvao Beograđane da učestvuju na subotnjoj trci.

Sa Maratonskim plamenom stiglo je i šest venaca maslinovih grančica, koji će biti dodeljeni pobednicima maratona u muškoj i ženskoj konkurenciji.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC