• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK BORAC: Idemo u Ljubuški da završimo posao!

Autor mondo.ba

!Želimo da završimo sve u prvoj utakmici zbog titule, ali i zbog jako duge sezone!, poručio je trener RK Borac m:tel Mirko Mikić pred možda odlučujući duel sa Izviđačem.

 Rukomet PLBIH plej-of druga utakmica Izviđač - Borac subota 18.00 Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Rukometaši Izviđača i Borca m:tel odigraće u subotu od 20 časova u Ljubuškom drugu utakmicu finala plej-ofa, koje se igra na dvije pobjede.

Banjalučani su pobjedom u Banjaluci poveli 1:0 u seriji koja se sada seli u Ljubuški, a rukometaši Borca odlučni su da u Hercegovini odigraju samo jedan meč i trijumfom stignu do titule.

"Očekivanja su uvijek ista. Idemo da pokušamo da pobijedimo. Sada je sistem drugačiji, moramo da pobijedimo tamo, imamo dvije šanse da napravimo ’brejk’, duboko smo uvjereni i igrači i ja i uprava da se to može riješiti u prvoj utakmici. Bili bismo srećni da to završimo u prvoj utakmici i zbog titule i zbog duge sezone koja je bila pogubna za igrače i fizički i mentalno“, rekao je trener Borca Mirko Mikić.

On je istakao da su njegovi igrači umorni od preduge sezone, ali da to nije opravdanje.

"Ne mogu da držim  trening više od sat vremena jer se vidi da su igrači potrošeni, odigali smo 52 utakmice što je jako mnogo. Znamo protiv koga igramo, znamo koliko su jaki, namučili su nas u svakoj utakmici, međutim, još nismo poraženi od njih i nadamo se da će tako ostati i sutra“, poručio je Mikić.

Srednji bek Borca Srđan Mijatović istakao je da igrači jedva čekaju sutrašnji duel.

"Svi ćemo dati svoj maksimum u ovoj prvoj utakmici, jer niko ne bi volio da dođe do te druge utakmice, Potrudićemo se da to završimo. Imamo prednost  iz Banjaluke, ali ona ništa ne znači. Jedina prednost koju imamo je što smo tokom cijele sezone imali utakmice a oni su imali pauzu poslije SEHA lige. Oni su se dizali, sada su na vrhuncu forme, ali mi smo iskusnija ekipa i mislim da možemo i moramo da pobijedimo i završimo sezonu kako treba, da krunišemo pobjedom", rekao je Mijatović.

On se potom osvrnuo na činjenicu da će domaći rukometaši biti pod mnogo većim pritiskom, jer bi se porazom oprostili od titule.

"Taj pritisak će uticati na njih, jer su mladi, ali su najopasniji, jer nemaju šta da izgube. Nadam se da ćemo držati igru u našim rukama, kao i prethodne. Kroz čitavu sezonu imamo oscilacije, uspone i padove, ali smo se uprkos tim padovima izdigli i pobijedili“.

Upravo Mijatović bio je jedan od najzaslužnijih za trijumf Borca u prvoj utakmici, pogotovo jer je pogađao u ključnim trenucima utakmice, međutim, ne želi da ističe svoj učinak.

"Uvijek se neko istakne, bio je to prije mene Ljubišić koji je bio sjajan na nekoliko utakmica, pa i Goran, tu je i faktor sreće, tako da nemam mnogo nešto da kažem. U trenutku osjetiš nešto, uzmeš loptu i šutaaš“, rekao je Mijatović.

„Tu je jako bitna širina koju imamo“, nadovezao se trener Mikić.

„To je naša snaga u odnosu na sve ostale ekipe iz PLBiH tokom čitave sezone. Srđan je imao par utakmica gdje ga nisam koristio u napadu jer je neko drugi bio ’vruć’. Kada nekog stane imamo još tri opcije na toj poziciji. To je to što krasi ovu ekipu, uz mentalni karakter“, istakao je Mikić.

U prethodna tri međusobna duela Banjalučani nisu poraženi od Izviđača i to je ono što im daje dodato samopouzdanje.

„Mi smo dobili dvije utakmice i igrali neriješeno. Sve se može desiti sutra. Rekao sam prije prve utakmice da poslije prve utakmcie ništa neće biti gotovo. Biće nam teško, najteže do sada. Koliko god smo fizički potrošeni, toliko će mentalno biti teška i za njih i za nas. Oni imaju pritisak, ali i mi smo svjesni da možemo da riješimo sutra. A i ako ne riješimo imamo još jednu šansu. Prva utakmica je bila najlošija otkako igramo plej-of ali smo uprkos tome dobili. Biće dosta teško, ali smo puni samopouzdanja i idemo sa jasnim ambicijama“, zaključio je Mikić.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vultures

Aj Borac, jedna pobjeda i dupla kruna je nasa!

MILOŠ

DOBAR PLAN ALI NIŠTA OD REALIZACIJE IZVIĐAČ RUTINSKI DOLAZI DO DVIJE POBJEDE I TITULE

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC