• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal je BOG šljake: "La Duodecima" u Parizu!

Autor mondo.rs

Neprikosnoveni Rafael Nadal osvojio je 12. put u karijeri trofej Rolan Garosa pošto ga je u finalu Dominik Tim samo "naljutio". Još jedna spektakularna partija Španca na šljaci, njegovoj omiljenoj podlozi... Ima 18 grend slem titula!

Dominik Tim ni ove godine nije mogao da ga zaustavi!

Rafael Nadal je podigao rekordni 12. trofej Rolan Garosa pošto je u finalu ovogodišnjeg "zemljanog" grend slema bio ubedljiv protiv Austrijanca 3:1 (6:3, 5:7, 6:1, 6:1), a izgubljeni drugi set samo je naljutio borbenog tenisera sa Majorke.

Kada je Tim zaigrao svoj najbolji tenis i "ranio" Nadala izjednačenjem, najbolji teniser svih vremena na šljaci odgovorio je furioznom igrom dozvolivši rivalu do kraja samo dva gema.

Svakako da je na Austrijanca uticalo i to što je svoj polufinalni meč protiv Novaka Đokovića igrao u pet setova, i to u dva dana, pošto je njihov duel bio odložen za subotu zbog jakog nevremena u petak tokom trećeg seta.

Levoruki teniser je za tri sata i četiri minuta "zbrisao" i Dominika Tima u finalu i tako zadržao perfektan učinak u finalima na Rolan Garosu, a samo tri puta otkako učestvuje na Rolan Garosu nije osvojio trofej...

Za sada su uspevali da ga zaustave samo Robin Sederling (2009), Novak Đoković (2015) i povreda koju je doživeo posle prolaska u četvrtu rundu godinu dana kasnije.

Rafael Nadal sada u svojoj kolekciji ima 18 grend slem titula, dve manje od rekordera Rodžera Federera (20), koga je pobedio na ovogodišnjem turniru, odnosno tri više od Novaka Đokovića koji je zaustavljen u polufinalu (15).

"Ne znam kako je izgubiti ovde u finalu, ali ako se to jednog dana desi, neka to bude od tebe...", našalio se Rafael Nadal pokušavši da uteši Dominika Tima posle poraza.

Španski teniser je uz ovacije publike podigao "trofej musketara", a potvrdio je da će se i naredne sezone vratiti u Rolan Garos gde će pokušati da "odbrani" pehar koji bi u njegovoj kolekciji tako mogao da se nađe u "baksuzni" 13. put.

Niko nikada u istoriji muškog ili ženskog tenisa nije uspevao da ima ovoliku dominaciju na nekom od grend slem turnira.

Rolan Garos se igrao za ukupni nagradni fond od 42.661.000 evra.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

SJAJNI NADAL SVE RUŠI USKORO ĆE BITI BROJ JEDAN

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC