• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fetel se ne smiruje: F1 je izgubila svoj put

Autor mondo.rs

"Sve je pogrešno. Ne slažem se sa tim gdje je ovaj sport sada", naveo je četvorostruki svjetski šampion.

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da je Formula 1 "izgubila svoj put", poslije kazne koja ga je koštala pobjede u trci za Veliku nagradu Kanade.

Fetel je u nedjelju uveče na stazi "Žil Vilnev" u Montrealu kroz cilj prošao prvi, ali je zauzeo drugo mjesto zbog kazne od pet sekundi koju je dobio pošto se na nebezbjedan način vratio na stazu i ometao vozača Mercedesa Luisa Hamiltona, koji je vozio iza njega. Hamilton je bio drugi, ali je imao manje od pet sekundi zaostatka za Fetelom, pa mu je pripala pobjeda.

Skandal u Formuli: Hamiltone, NISI prvi!

Fetel je rekao da zbog pravila vozači zvuče kao advokati.

 "Sve je pogrešno. Ne slažem se sa tim gdje je ovaj sport sada", naveo je četvorostruki svjetski šampion, prenijeli su britanski mediji.

Ferari se žalio na kaznu, čak iako prema pravilima, žalba na kaznu od pet sekundi ne postoji. Italijanski tim nije obrazložio osnove žalbe.

Fetel je rekao da nije pogriješio i da nije namjerno ometao Hamiltona, kada se vratio na stazu nakon što je prešao preko trave u krivinama tri i četiri.

On je kažnjen pošto su redari procijenili da je išao linijom kojom je ometao Hamiltona i pošto su uvjereni da je znao gdje se u tom trenutku nalazio vozač Mercedesa.


Kada su tokom trke putem radija obavijestili Fetela da je kažnjen, on je rekao da su od njega "ukrali trku".

"Volim trkanje, volim da se prisjetim starih vremena, starih automobila, starih vozača. Čast je kada možete da ih sretnete, da razgovarate sa njima, oni su na na neki način heroji. Ali, volio bih da sam dobar u onome što radim ali u njihovo vrijeme, prije nego danas. Ne radi se samo o ovoj odluci, već i o ostalim odlukama. Slušajte samo koje izraze upotrebljavamo putem radija. Imamo zvaničan jezik. Mislim da je sve to pogrešno", naveo je Fetel. 

"Trebalo bi da možemo da kažemo šta mislimo, ali ne možemo, pa u tom smislu, ne slažem se sa tim gdje je ovaj sport sada. Kako samo pričamo: 'Stekao sam prednost, nisam stekao prednost, izbjegao sam sudar'. Mislim da je to pogrešno, mislim da to nije ono što mi radimo u bolidima. To je trkanje, to je zdrav razum", dodao je on.

Hamilton, koji je morao da koči kada je Ferarijev bolid prešao preko trave, priznao je da bi "vjerovatno i on uradio isto", ali da pravila zahtjevaju da se vozači na bezbjedan način vrate na stazu.

"Bio sam pored i morao sam da zakočim kako bih izbjegao sudar i mislim da su zbog toga donijeli takvu odluku. Ako pokušaš da pribiješ nekoga uz zid, da li misliš da ne zaslužuješ kaznu za to? Morao sam da kočim da se ne bismo sudarili. Vozio sam normalno i nije trebalo da se nađem u situaciji blizu sudara. To je bila njegova odgovornost da to izbjegne, ali se na kraju završilo kao moja", naveo je Hamilton.

To je bila peta pobjeda Hamiltona u sedam trka i prvi je u generalnom plasmanu sa 29 bodova više od timskog kolege Valterija Botasa, dok Fetel zauzima treće mjesto sa 62 boda manje.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC