• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometašice Gruda bez poraza 55 mjeseci!

Autor mondo.ba

Nevjerovatan rekord šampionki BiH.

 Rukometašice Gruda bez poraza 55 mjeseci! Izvor: MN PRESS

Rukometašice Gruda završile su još jednu sezonu bez poraza, osvojile duplu krunu i nastavile nevjerovatan niz prvenstvenih utakmica bez poraza, koji traje više od 55 mjeseci ili 106 utakmica, prenose “Nezavisne novine”.

Dominacija Gruđanki spada u red najvećih u evropskim okvirima kada je u pitanju domaće prvenstvo.

Posljednji prvenstveni poraz nove-stare šampionke doživjele su sada već davne 2014. godine (Katarina).

U posljednjem kolu plej-ofa pulenke Kornelije Leko su remizirale protiv ekipe Krajine (30:30) i tako zaključile sezonu sa učinkom od 27 pobjeda i jednim remijem.

"Već pet godina u malim Grudama stanuje veliki naslov rukometnih šampionki BiH. Ove godine je i naslov pobjednika Kupa BiH vraćen onamo kamo pripada. Nevjerojatan je podatak da naš klub još nije navršio niti 10 godina postojanja, a da je već pet puta seniorski prvak BiH, trostruki osvajač Kupa, višestruki prvak BiH u mlađim dobnim skupinama", rekao je čelni čovjek Gruda Zoran Trlin za “Nezavisne”.

Od samog osnivanja cilj Gruda je bio masovnost rukometa, davanje šanse mladima i toga se drže i danas, pa je ovaj mali grad vrlo brzo postao središte razvoja ženskog bh. rukometa.

"Još nevjerojatnije zvuči podatak da je u šest godina natjecanja u Premijer ligi ŽRK Grude odigrao 134 utakmice, pretrpio šest poraza, odigrao dvije utakmice neriješeno i ostvario 126 pobjeda. Svjetski je rijedak rezultat da klub nije u nacionalnom prvenstvu poražen više od 55 mjeseci, za sve to zahvaljujem svima vama, kao i svim curama koje su prošle kroz naš klub. U ovom klubu je uvijek bilo mjesta za sve one koje srcem igraju za ovaj klub i koje na sve što im ovaj klub pruža odgovaraju na isti način, punom snagom do zadnjeg atoma. Naš osmi igrač zove se zajedništvo", naglasio je predsjednik Trlin.

Bravo djevojke!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC