• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đere želi Top 10, Dejvis kup i jedan grend slem!

Autor mondo.rs

Trenutno drugi srpski teniser kaže da će mu poraz od Nišikorija (2:3) na Rolan Garosu biti velika škola i da zna kako može da nastavi svoj uspon.

 Laslo Đere želi u TOP 10 Izvor: Mondo/Goran Sivački

Laslo Đere (24) tek pre dve godine je ostvario prvu pobedu na jednom ATP turniru. Na turnirima masters serije debitovao je u Indijan Velsu 2018, a pet meseci kasnije na US openu radovao se prvoj pobedi na grend slem turniru.

Usledila je i prva pobeda za Dejvis kup selekciju Srbije, ali godinu je završio kao tek 83. na svetu, što nikako nije zadovoljavalo njegove ambicije.

Bio je svestan da je za proboj u elitu "belog sporta" potreban znatno opipljiviji rezultat i ostvario ga je već u februaru, trijumfom na turniru u Rio de Žaneiru, koji je po značaju jedan nivo ispod mastersa.

Preko noći je uskočio u svetski Top 40, a posle plasmana u treće kolo Rolan Garosa našao se na rekordno visokom 27. mestu!

"Nakon osvajanja Rija me ozbiljnije shvataju, naročito igrači iz vrha. To sam video u Madridu protiv Del Potra, pa sad u Parizu protiv Nišikorija. Japanac ima bekhend sa kakvim se nikada ranije nisam sreo, ali kako je meč odmicao, uspeo sam da iskoristim neke prilike", rekao je Đere na susretu sa novinarima upriličenom na "Akademiji Tipsarević" u Beogradu.

Tihi i lepo vaspitani momak iz Sente propustio je veliku šansu da se još više proslavi, s obzirom na to da je protiv Nišikorija vodio 3:0 u petom setu.

"To mi se desilo i na US openu, kada sam pobedio Majera. Vodio sam 2:0 i imao dupli brejk u trećem setu, ali sam ispustio tu prednost i otišli smo u četvrti set, gde se on predao... Protiv Nišikorija kao da mi je malo pao fokus. On je zaigrao agresivnije, meni su neki udarci završili u autu za nekoliko centimetara... Kad imaš takvog protivnika - sitnice odlučuju", naveo je Laslo.

"Taj meč će mi puno značiti u budućnosti. Osetio sam kako je igrati pet setova i preko četiri sata sa takvim protivnikom".

"GURAMO JEDNI DRUGE"

Laslo Đere ističe da ima odličan odnos sa igračima poput Filipa Krajinovića, Dušana Lajovića i ostalih iz "druge generacije" asova srpskog tenisa. Vreme koje provode zajedno u Dejvis kup timu Srbije mnogo mu znači... "Uvek mi je zadovoljstvo da igram i borim se za svoju državu. Raduje me što uz starije igrače kao što je Troicki imamo dosta nas, mlađih, koji ćemo biti na sceni još desetak godina. Ako ne osvojimo Dejvis kup ove godine u Madridu, biće prilike da to uradimo kasnije. Zajedno napredujemo i guramo jedni druge, u sportskom smislu. Samo da tako nastavimo".

Đere kaže da je odavno shvatio važnost kvalitetne mentalne pripreme i veruje da će mu to biti značajan adut i u nastavku karijere.

"Već godinama imam sportskog psihologa i to mi mnogo koristi. Danas svi teniseri na Turu daju sve od sebe, treniraju po nekoliko sati dnevno, obraćaju pažnju na stvari kao što su ishrana i oporavak. Ali, mnogi se uopšte ne bave mentalnom pripremom i mislim da na tom polju mogu da napravim razliku u odnosu na druge. Igrači iz prvih 10 na svetu dobrim delom su tu zato što su psihički jaki i zato što znaju kako da ostanu mirni u kritičnim trenucima meča. Kod sebe vidim napredak iz godine u godinu i nastaviću da radim na tome".

Laslo je naveo da do kraja 2019. želi da uđe u prvih 20 na svetu...

"Ako na travi i betonu budem igrao približno kao na šljaci, a trava mi je posle šljake omiljena podloga, mislim da je to moguće. Igrao sam protiv igrača iz Top 10 i video da mogu da im pariram, čak i kada sam gubio mečeve, kao protiv Andersona i Nišikorija".

...a, u široj slici?

"Generalno mi je cilj da budem u Top 10, da osvojim Dejvis kup i bar jednu grend slem titulu".

Sanjaj velike snove, Laci... Samo tako se i stiže do vrha!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC