• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuka najbrži u Zenici

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka slavio je u utrci na 800 metara na 10. međunarodnom atletskom mitingu održanom u Zenici.

 Amel Tuka najbrži na mitingu u Zenici Izvor: MN PRESS

U trci druge grupe za muškarce na 800 metara, Tuka je slavio sa vremenom 1:46:31 ispred Jevhena Hutsola i trećeplasiranog Kerama Eralda.

Nakon utrke, Tuka je rekao da mu je uvijek veliki pritisak nastupati u Zenici.

"Konačno je završila ova trka u Zenici gdje osjetim dozu većeg pritiska nego inače, drugačije je trčati pred svojom publikom. Imamo tu dozu odgovornosti i poštovanja prema svima da nastupam na ovom mitingu kako bih pružio zadovoljstvo ljudima koji vole sport, koji vole kraljicu sportova, da to gledaju uživo i drago mi je da sam ovdje. Vrijeme nas je poslužilo, prije su nas pratile kiše i mislim da je publika uživala u svemu. Ovo je sigurno do sada najbolji miting, što se tiče i konkurencije i svega ostalog, nekako to prelazi iz godine u godinu na više nivoe. Želim se zahvaliti AK Zenica kao organizatoru i svima koji su učestovali i svima koji su ovo omogućili i nadam se da se naredne godine vidi još bolji miting", rekao je Tuka.

Naglasio je da su tek sada pred njim najbitnije trke u ovoj sezoni.

"Imao sam do sada uvodne trke, tek poslije ovog mitinga kreću prave trke. Sve do sad sam trenirao jako, trke u Italiji i Švedskoj sam radio iz punog treninga, zatim prošlu sedmicu sam trenirao jako naporno i ova trka je bila iz punog treninga, ali sam zadovoljan jer sam skoro sve vrijeme trčao sam, 1:46, i inače nisam taj tip trkača koji ide naprijed i vodi trku. Sljedeća trka je u Ostravi 20. juna na Golden Spike gdje će biti jaka konkurencija i tu očekujem bolji rezultat. Sada slijedi blago opuštanje i traženje prave forme, osjećam se dobro, nemam problema sa zdravljem i sada ćemo vidjeti kako će biti", rekao je Tuka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC