• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Druga etapa ''Trke kroz Srbiju'' kreće sa Jahorine

Autor mondo.ba

"Trka kroz Srbiju" održava se 59. put, a očekuje se ućešće oko 150 biciklista.

Prva etapa biciklističke "Trke kroz Srbiju" biće vožena ulicama Istočnog Sarajeva pretposljednjeg julskog dana, dok će druga dan kasnije krenuti sa olimpijske ljepotice Jahorine ka Priboju.

Dogovoreno je ovo na sastanku organizatora trke, gradonačelnika Istočnog Sarajeva Mladena Vukovića i direktora Olimpijskog centra Jahorina Dejana Ljevnaića. Svi su se složili da je ovo izuzena prilika za promociju Jahorine kao I cijelog istočnog dijela Srpske jer će se u karavanu 59. izdanja najstarije trke u regionu naći više od 150 biciklista iz dvadesetak zemalja svijeta.

Budući da je ovogodišnji slogan "Biciklizam i turizam", nije postojala nijedna bolja opcija nego da Jahorina bude jedan od domaćina.

"Trka kroz Srbiju je još jedan dokaz da je Jahorina planina sa ogromnim potencijalom i za ljetni turizam, potrudićemo se da budemo dobri domaćini svim učesnicima i vjerujemo da će se neki od njih sigurno vratiti na našu ljepoticu. Zahvalio bih se organizatorima što su prepoznali Jahorinu kao adekvatnu destinaciju, velika je čast da budemo domaćini ovakvog događaja", rekao je Ljevnaić.

Iako je i u najvećim trkama svijeta poput Điro d'Italije ili Tur de Fransa postala ustaljena praksa se jedna ili više etapa održi u drugoj zemlji, ovo je još jedan dokaz da biciklistički savezi Srpske i Srbije usko sarađuju i pored trke "Beograd - Banjaluka", koja je održana 13 puta do sada.

"Između biciklizma i turizma može da stoji znak jednakosti, pa se trudimo da se tako i ponašamo i iskoristimo sve prednosti koje imamo i koje nam priroda nudi. Istočno Sarajevo bilo je u dva navrata domaćin, a Jahorina je odavno bila ideja. Drago nam je što ćemo je konačno realizovati i na taj način doprinjeti razvoju koji je impozantan u prethodnih nekoliko godina", rekao je Vladimir Kuvalja, koji je od ove godine direktor trke kroz Srbiju.

59. izdanje Trke kroz Srbiju imaće ukupno četiri etape. Poslije već spomenute kružne ulicama Istočnog Sarajeva i one od Jahorine prema Priboru, treća se biti vožena 1. avgusta od Zlatibora do Mionice a posljednja sutradan od Mionice preko Beograda do Požarevca.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC