• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OK BiH partner 453. skokova sa Starog mosta

Autori mondo.ba Autori Fena

Olimpijski komitet BiH prihvatio da bude specijalni pokrovitelj manifestacije sa najdužim stažom u zemlji.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine prvi put biće specijalni partner tradicionalne 453.manifestacije skokova sa Starog mosta, koja će biti održana 28. jula u Mostaru.

OK BiH je prihvatio specijalno pokroviteljstvo ovih skokova, te će finansijski i organizaciono podržati manifestaciju. Cilj ovakve podrške je promocija olimpijskih vrijednosti, a prije svega prijateljstva, poštovanja i izvrsnosti, koji ovi hrabri djevojke i mladići demonstriraju skokovima sa Starog mosta, saopšteno je iz O KBiH.

Ovogodišnji akcenat održavanja manifestacije i takmičenja, pored redovnog programa skokova sa Starog mosta, biće i na otvaranju Škole skokova za djecu i omladinu, čiji voditelj će biti Lorens Listo, dugogodišnji skakač te višestruki i trenutni šampion u skokovima sa Starog mosta na glavu.

Kako se navodi u saopštenju, u cilju realizacije i konkretizacije ovog značajnog projekta formiranja škole, kao i same manifestacije skokova sa Starog mosta, OK BiH je ugostio počasnog predsjednika Kluba skakača sa Starog mosta "Mostari" i bivšeg člana Izvršnog komiteta OK BiH, legendu bh. sporta Emira Balića, kao i generalnog sekretara Mustafu Hadžajlića, kako bi ovo specijalno partnerstvo ozvaničili, te napravili završne pripreme za organizaciju ove najdugovječnije sportske manifestacije u BiH.

"Izuzetna je prilika i čast biti specijalni partner ovako dugovječne i vrhunske manifestacije po kojoj je Bosna i Hercegovina poznata širom svijeta. To je izuzetno 'olimpijsko nasljeđe' kojim se ne može pohvaliti mnogo država ili gradova, te ga moramo cijeniti i njegovati. Posebno nas raduje da ćemo kumovati osnivanju 'Škole skakaća u Mostaru' jer su djeca naše najveće bogastvo", rekao je predsjednik OK BiH Siniša Kisić.

Emir Balić je izjavio da je velika čast za Klub Mostari što će ostvariti saradnju sa OKBiH.

"U ranijem periodu je OK BiH već davao moralnu pomoć i to nam je puno značilo. Ovakav odnos OK BiH je ujedno bio i razlog za ulazak u ovaj projekat. Ovo je 453. edicija Skokova u Mostaru. Svjetska enciklopedija fizičke kulture, izdanje Zagreb, govori o mostarskim skokovima kao prvim skokovima na ovom području, području Evrope, a možda čak i u svijetu. Kako je UNESCO zaštitio Stari most, takođe želimo da zaštite i mostarske skokove jer skokovi postoje kako je Stari most izgrađen", kazao je Balić, navodi se u saopštenju OK BiH.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC