• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK (žreb): Srbi mogu na Hrvate, Australiju...

U sredu u Londonu održaće se žreb plej-ofa za popunu Svetske grupe Dejvis kupa. Na žrebu će učešće uzeti 16 reprezentacija, uključujući i Srbiju.

 DK (žreb): Srbi mogu na Hrvate, Australiju...  Izvor: MONDO

Prema trenutnom renkingu liste najboljih selekcija sveta osam reprezentacija biće nosioci (Australija, Austrija, Belgija, Hrvatska, Izrael, Koreja, Rumunija, Slovačka), dok će preostalih osam biti svrstano u drugu grupu (Brazil, Čile, Velika Britanija, Indija, Holandija, Peru, Srbija i Švajcarska).

Selekcija Srbije i ostale reprezentacije koje nisu određene za nosioce dobiće za protivnika neki od timova iz prvog šešira.

Duel plej-ofa igraće se od 19. do 21. septembra, istog vikenda kada su na programu polufinalni dueli Svetske grupe Dejvis kupa u kojima će se sastati Španija - SAD, odnosno Rusija i Argentina.

Srbija, koja je ove sezone poražena u prvom kolu Svetske grupe od Rusije, u skorijoj prošlosti igrala je protiv četiri od osam selekcija, koje joj mogu biti dodeljene za protivnika žrebom u sredu.

Najsvežiji je meč protiv Australije prošlog septembra u Beogradu, kada su Novak Đoković i drugovi deklasirali "kengure" rezultatom 4:1 i izborili plasman u najelitnije tenisko društvo.

Srpski teniseri pozitivan skor imaju i sa Izraelom, sa kojim su se sastali početkom 2006, pod imenom Srbija i Crna Gora, u duelu prve grupe Evroafričke zone i u Tel Avivu zabeležili pobedu, takođe, od 4:1.

Sa Izraelcima najbolji teniseri Srbije i Crne Gore igrali su godinu dana ranije, 2005, u Beogradu i doživeli tesan poraz - 2:3. Janko Tipsarević bio je junak tog duela, ostvarivši dve pobede, dok je u odlučujućem meču Kristof Fligen nadigrao tada golobradog Đokovića sa 6:3, 6:3, 3:6, 6:2.

Sa selekcijom Slovačke reprezentacija Jugoslavije igrala je u maju 1996. u Budvi i pretrpela ubedljiv poraz - 1:4.

Selektor Jugoslavije Radmilo Armenulić od aktivnih reprezentativaca imao je na raspolaganju samo Nenada Zimonjića, dok su nacionalni tim činili još Nebojša Đorđević, Dušan Vemić i Bojan Vujić.

Potencijalni protivnik je i selekcija Hrvatske, tradicionalno najljući rival Srbije u bilo kom sportu.

Hrvatska selekcija je 2005. godine osvojila popularnu "salataru", kada je u finalu Svetske grupe Dejvis kupa u Bratislavi nadigrala Slovačku sa 3:2 i tako postala prvi šampion koji se dokopao trofeja, a koji nije bio postavljen za nosioca tokom žreba.

Hrvatski tim tada je predvodio Nikola Pilić, koji trenutno radi kao savetnik Bogdana Obradovića u reprezentaciji Srbije.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC