• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DJEVOJČICA koja zna šta hoće: Pobijediću SVE!

Autor mondo.rs

Čudo od teniserke ima samo 15 godina, ali djeluje i te kako zrelo na terenu. Jedini znaci "djeteta" u njoj su da mnogo vremena provodi na društvenim mrežama, jer je to opušta...

Nije joj trebalo mnogo da dođe u centar zbivanja na Vimbldonu!

Djevojčica iz Džordžije po imenu Kori "Koko" Gauf proslavila je u martu tek 15. rođendan, da bi na ovogodišnjem "zelenom" grend slemu "oduvala" dvije daleko iskusnije rivalke, a ne planira da se zaustavi samo na tome.

Tinejdžeri njenog uzrasta bili bi srećni samo kada bi uživo vidjeli "All England Club", ali Koko nije obično dijete - ima ambicije da postane najbolja svih vremena.

Prošla je kvalifikacije i odmah je napravila senzaciju protiv Venus Vilijams (2:0), a zanimljivo je da je američka veteranka prije rođenja Kori Gauf imala već osvojene DVIJE titule Vimbldona, odnosno četiri grend slem trofeja u singlu.

Srednjoškolka je dva dana kasnije bila ubjedljiva i protiv Magdalene Ribarikove (6:3, 6:3), a svi sa nestrpljenjem čekaju duel sa Polonom Hercog iz Slovenije.

A DOMAĆI?

"Kad je održan žrijeb tek onda su dva moja nastavnika saznala da igram tenis, pročitali su u novinama. Još trojica ne znaju, ne pričam o sebi... Nastavnik nauke mi je poslao čak zadatak dok sam bila ovdje, nije znao da igram!", kazala je Koko Gauf pred turnir.

Zanimljiva je izjava mlade Gauf, koja je rekla da ni ne zna ko je na njenoj strani žrijeba, pošto se za Vimbldon sprema od meča do meč, bez dugoročnih prognoza i pritiska koji bi u tim godinama mogao da joj "veže" noge.

Posebno kada su "velike face" na njenom putu...

"Mislim da mogu da pobijedim bilo koga. Da to ne mislim, ne bih ni izlazila na teren", kazala je "Koko" Gauf koja djeluje veoma zrelo za svoje godine.

Ipak, ima naznaka "djeteta" u njoj. Prije mečeva se opušta uz YouTube klipove...

"Očekivano, prije meča često provjeravam društvene mreže, to me reklaksira. Ne baš Instagram, ali više gledam klipove na YouTube. To me nasmije i popravi mi duh", kazala je Gauf koja je na jednom od intervjua nosila majicu "Fun Guy" - koja je posvećena Kavaju Lenardu, za čiju se odluku tokom prelaznog roka u NBA interesuje i ona.

Već sada dgeluje "pričljivije" od njega, iako se prvi put susreće sa ovakvom vrstom pažnje, utisak je da su roditelji obavili dobar posao u vaspitanju.

"Samo mi kažu imaš slgedeći meč, turnir nije gotov. Ne fokusiraj se mnogo na šta je bilo. Moj cilj je da osvojim Vimbldon", kazala je senzacija iz Sjedinjenih Američkih Država.

Poređenja sa Serenom Vilijams su već počela...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC