• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan Zvezdi: Dajte nam pare!

Partizan hoće da pomogne Zvezdi, ali ona neće sama sebi da pomogne, kažu u vaterpolo klubu sa Banjice. Beograd domaćin F4 naredne godine?

 VATERPOLO: Partizan Zvezdi: Dajte nam pare!  Izvor: MONDO

Vaterpolo klub Partizan poručio je čelnicima Crvene zvezde da neće odustati od zaostalog potraživanja i da ni po koju cenu neće dozvoliti da se ugrozi sistem funkcionisanja kluba sa Banjice.

Povodom spora koji je nastao kada je Partizan od Crvene zvezde zatražio zaostala dugovanja od oko dva miliona dinara, čelnici kluba sa Banjice su na konferenciji za novinare saopštili da su uvek spremni za razgovore i dogovore, ali da je za dijalog neophodno da postoje dve strane.

Novinarima je saopšteno i da je Partizan zvanično poslao predlog na adresu LEN da bude domaćin završnice Evrolige naredne godine a moguća lokacija je Arena.

"U ovoj zemlji je običaj da oni koji ne rade ništa upiru prstom u druge i za svoj nerad traže opravdanje u drugima. Partizan je uvek bio lokomotiva srpskog vaterpola i uvek će da pomaže druge, a ovaj način je neprimeren. Svoju nesposobnost kriju tako što da napadaju druge. Ne možeš nikog da vučeš za rukav da mu pomogneš ako to on sam ne želi", rekao je predsednik Upravnog odbora VK Partizan Aleksandar Šoštar.

Predsednik Skupštine Partizana Igor Milanović rekao je da mu nije jasan način rada uprave Crvene zvezde u ovom slučaju. "Ono što se dešava u Zvezdi čitam iz novina. Umesto da se oni jave nama kojima su dužni pare, oni zovu novinare!? Prvi put kad se budu oglasili i kad budu rekli kako će da izmire dug onda ćemo brzo da se dogovorimo. Spremni smo za razgovor, ali nas niko ne zove na razgovor".

Direktor Darko Udovičić rekao je da su crveno-belima još pre par meseci poslali račun i istakao da je Partizan uvek bio korektan prema Crvenoj zvezdi.

"Naša mesečna potraživanja Zvezdi su od 250.000 do 400.000 dinara. Zvezda je sve dobijala ispod regularne cene. Septembar im nismo ni fakturisali, jer smo imali zajedničke pripreme. Imali smo letos i neke dogovore oko pozajmljivanja igrača, ali ni taj dogovor oni nisu poštovali. Ako se sada jave, dobro, ali mi u svakom slučaju nećemo dozvoliti da bilo ko koči sistem koji postoji u Partizanu", poručio je Udovičić.

Partizan domaćin F4 2009. u Areni?

Novinarima je rečeno i da je Partizan poslao kandidaturu da bude domaćin završnice Evrolige naredne godine i ocenjeno je da ova sezona ipak nije neuspešna, iako se crno-beli nisu plasirali na Fajnal-for u Barseloni.

Cilj za sledeću sezonu, u kojoj će Partizan biti pojačan Vladimirom Vujasinovićem i reprezentativnim golmanom Slobodan Sorom, jeste napad na vrh Evrope!

"Ova godina je iskorišćena za sazrevanje ekipe. Taj put često nije lak i lep, ali sve što smo radili uvek je bilo i biće u interesu kluba i da jednog dana budemo u vrhu Evrope i tamo što duže ostanemo", rekao je trener Partizana Dejan Udovičić.

Od sadašnjeg sastava ekipe promene će biti jedino na golu. Do sada prvi golman Nikola Kuljača potvrdio je da prestaje aktivno da igra, a Gojku Pijetloviću je istekao ugovor i može da bira klub.

Kuljača se zahvalio svima u klubu na poverenju, rekavši da je Partizan "najbolji klub u Evropi". On će ostati u klubu, a tek treba da se utvrdi na kojoj funkciji.

"Svi ostali igrači su vezani ugovorom, ali i dalje razmišljamo o pojačanjima. Nećemo dovoditi nove igrače po svaku cenu, već ćemo analizirati na kojim pozicijama bi nam eventualno bili potrebno", rekao je Udovičić.

Upitan da li će neko od igrača biti na transfer listi, Udovičić je odgovorio da je još rano o tome govoriti.

Kandidatura Partizana za domaćina Fajnal-fora Evrolige i eventualno dobijanje organizacije bila bi nagrada kako ljudima u klubu, tako i navijačima koji iz godine u godinu bodre ekipu u evropskim takmičenjima, rekli su čelnici Partizana.

Pre razgovore o domaćinstvu, ptedstavnici Partizana imaće sa čelnicima LEN-a u Barseloni, a Grad Beograd spreman je da stane iza te kandidature. Moguće je da će se igrati u Areni!

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC