• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Borac počeo pripreme: Cilj dupla kruna!

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Kompletne pripreme biće obavljene u Banjaluci. Prva zvanična utakmica 31. avgusta protiv Olimpijakosa u Atini, u prvom kolu Kupa EHF.

 RK Borac Pocetak priprema cilj dupla kruna Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rukometaši Borac m:tel-a startovali su danas sa pripremama za novu takmičarsku sezonu, u kojoj će, kao i prošle, igrati na četiri fronta, ali uz razliku što ih od ove jeseni, kad je evropska scena u pitanju, umjesto nastupa u Čelendž kupu, očekuje borba u Kupu EHF, drugom po jačini klupskom takmičenju na Starom kontinentu.

Na prvom okupljanju, u dvorani Borik, Mikiću su se odazvali sljedeći igrači: Slađan Subotić, Zoran Radić, Lazar Bera, Bojan Rađenović, Jovan Todorović, Miloš Nježić, Vladan Đurđević, Luka Perić, Nemanja Vučićević, Luka Grahovac, Srđan Savić, Marko Lukić, Srđan Medaković, Siniša Dragičević, Milan Dakić, Goran Daničić, Luka Knežević, Petar Grbić, Nemanja Milovac i Nikola Jeremić.

''Dosta je novih lica, prije svega iz naše omladinske škole, uz još neke koji su došli ''sa strane''. Kompletne pripreme ćemo odraditi u Banjaluci, izuzev turnira u Trebinju, gdje igramo sa Vardarom, Metaloplastikom, Izviđačem, Leotarom i Izolom, a koji traje od 9. do 11. avgusta. Do tad ćemo na kondiciji i sa loptom raditi u teretani, dvoranama Borik i Centar, parku Mladen Stojanović i na Gradskom stadionu'', rekao je šef stručnog štaba ''crveno-plavih'' Mirko Mikić.

Osim turnira u gradu na Trebišnjici, poznati su i ostali protivnici tokom pripremnog perioda.

''16. i 17. avgusta imamo dvomeč sa Škofja Lokom, koja je među 5-6 ekipa u slovenačkoj ligi. Vikend nakon toga, igramo sa Sesvetama, koje su završile na petom mjestu u šampionatu Hrvatske, dok već sedam dana kasnije, znate već, slijedi prva zvanična utakmica, gostovanje u Atini ekipi Olimpijakosa u prvom kolu Kupa EHF.''

Mikić ističe da je klub u potrazi za pomoćnim trenerom.

''Dok se to ne riješi, meni će kao i uvijek pomagati treneri iz omladinskog pogona, prije svega Goran Garić. Vidjećemo, tražimo, ukoliko pronađemo neko adekvatno rješenje, bio bi nam od velike pomoći. Znate i sami da je Dejan Unčanin od ove sezone sportski direktor kluba i sigurno će u velikoj mjeri svojim radom olakšati i meni i klubu sve ono što nas čeka, pogotovo kad je Premijer liga u pitanju, odnosno putovanja i organizacije utakmica.''

Sa starta priprema izostali su, između ostalog, kapiten Đorđe Ćelić i najiskusniji pojedinac u crveno-plavom dresu Bojan Ljubišić, a koji još uvijek nisu produžili ugovor sa klubom. Pored njih dvojice, odsutni su bili Stefan Miljković, koji je nedavno imao jednu operaciju, i Giljerme Linareš de Souza, koji se sa reprezentacijom Brazila do 21 godine nalazi na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

''Očekujem da se stvari vrlo brzo riješe i da se Bojan i Đorđe sutra-prekosutra pojave na treninzima. Uz njih dvojicu, mislim da imamo dovoljno širok roster kad je u pitanju Premijer liga BiH. Malo nas remeti operacija Stefana Miljkovića, pa smo na poziciji lijevog beka ostali uz nešto iskusnijeg Srđana Savića i dva-tri igrača koji su tek izašli iz juniorskog pogona, tako da su mogući problemi na toj poziciji. Međutim, polovinom septembra ili početkom oktobra nam se Stefan vraća i mislim da ćemo tad biti mnogo ozbiljniji. Ukoliko bude bilo potrebe, angažovaćemo još jednog rukometaša na tom mjestu, ali baš u krajnjem slučaju'', rekao je strateg Borčevih rukometaša.

I ove sezone, kao i u još par prethodnih Borac se nalazi u čudnoj situaciji – počele su pripreme, a još uvijek se ne zna termin starta elitnog ranga bh. rukometa, kao ni sastav iste. Određene stvari po tom pitanju trebalo bi da budu poznate nakon sastanka čelnika Rukometnog saveza BiH, koji je zakazan za 30. jul u Mostaru.

''Naše je da se spremamo, okvirno za 15. septembar kad je prvenstvo u većini slučajeva počinjalo i mi gledamo ka tom datumu. Nema potrebe da se opterećujemo onim što nije u našoj moći i domenu. Mi ćemo se pripremati kao da znamo tačan termin. Ukoliko se pomjeri, bože moj, i prošle godine je liga kasnila dvadeset dana, pa smo ušli u finale plej-ofa i osvojili Kup Bosne i Hercegovine.''

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Ambicije, kako navodi Mikić, uvijek su iste.

''Želimo, prije svega, da osvojimo prvenstvo i Kup BiH, ali i Kup Republike Srpske. Prošle godine, nismo osvojili oba trofeja na bh. nivou i to želimo da učinimo ove godine. Nemam pritisak od strane uprave, ali smo ekipa i ja sami sebi nametnuli taj cilj i mi ćemo ići u tom smjeru. Što se tiče Evrope, Kup EHF je mnogo ozbiljnije takmičenje za razliku od Čelendž kupa. Biće dosta nezgodno, međutim, za sad razmišljamo samo o Olimpijakosu i o načinu prolaska u drugo kolo. Nadam se da ćemo ispuniti dvoranu Borik i odigrati jednu lijepu utakmicu, te pružiti našoj publici jedan istinski spektakl'', ističe Mikić.

Novoimenovani sportski direktor Dejan Unčanin naveo je da je uprava sa svoje strane učinila sve da se obezbijede svi potrebni uslovi.

''Sada je na igračima da ''daju malo gas'' i napune baterije za ono što nas očekuje. Malo mi jeste čudno što više u ulozi igrača, ali se polako navikavam na novu. Biće potrebno da prođe jedan period, ali mislim da sam ''sklopio u glavi'' da je to to i da neće biti nikakvih problema. Već su krenuli novi izazovi, polako se i ja uklapam i trudim se da ispunim sve što se traži od mene'', rekao je Unčanin, koji je igračku karijeru završio u 43. godini.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Osam igrača iz prošle sezone je produžilo ugovore, zadržana je okosnica tima, pa samim tim, Unčanin očekuje da igra bude na još većem nivou nego što je bila u sezoni 2018-19.

''Ekipa je 85 posto ista kao u prošloj sezoni, momci se znaju, jednu godinu su zreliji, iskusniji, uigraniji tako da trener Mikić ne mora neke stvari da počinje od nule. Nadam se da će igrači koji stigli na ove dvije pozivije (Jeremić, de Souza i Vučićević, prim.aut.) jako brzo uklopiti i početi da pružaju ono zbog čega su i dovedeni i što se od njih i očekuje'', istakao je Unčanin, koji je, takođe, istakao da situacija oko Ćelića i Ljubišića nije alarmantna i da će se ovaj tandem vrlo brzo priključiti radu sa saigračima.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOS

I PROSLE SEZONE CILJ JE BIO DUPLA KRUNA PA NISTA OD TOGA I SAD CE BITI ISTO CILJ NIJE REALAN

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC