• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najluđa trka F1: Preticanja, izletanja i MAKS!

Autor mondo.rs

Teško da se u posljednjih pet godina vozila interesantnija trka Formule 1... Vidjeli smo sve!

Kada su organizatori pred početak trke u Hokenhajmu odlučili da "suše" stazu i da vozači startuju iza "vozila bezbjednosti", teško da je iko mogao da pretpostavi da ćemo gledati jednu od najuzbuduljivijih trka Formule 1 u posljednjih pet godina!

Umjesto dosade, vidjeli smo trku u kojoj je bilo "stotinu" preticanja, izletanja sa staza, razočaranja i šokova - a na kraju i veliko slavlje Maksa Ferstapena.

U jednom trenutku na liderskim pozicijama vidjeli smo neočekivane heroje poput Nika Hilkenberga ili Lensa Strola, međutim njihovo zadovoljstvo nije potrajalo dugo, trka se toliko brzo razvijala da su i njih "pojeli" uslovi, nemilosrdni čak i po Valterija Botasa i Luisa Hamiltona...

Finac se slupao pred kraj trke, dok je Britanac ostao "van bodova" u Hokenhajmu, što je najviše obradovalo Ferstapena koji nastavlja da ih pritiska.

Hamilton je napravio dvije greške na stazi, okrenuo se i nastavio dalje da vozi, napravio je "glupost" i po ulasku u pit-stop, tako da je na vrlo loš način iskoristio pol-poziciju u Njemačkoj.

Vrijedi napomenuti da uslove na stazi sjajno iskoristio i Sebastijan Fetel, koji je imao užasne kvalifikacije i počeo je trku iz posljednjeg reda, da bi se na kraju popeo na drugi najviši stepenik na postoju, dok je sa druge strane Maksa Ferstapena bio odlični Danil Kvjat.

Ovo je ujedno bila druga pobjeda u sezoni za Ferstapena, sedma u karijeri, dok mu je pripao i dodatni bod za najbrži krug (ukupno 26 bodova).

Četvrto mjesto zauzeo je Lens Strol iz ekipe Rejsing Point, peti je bio vozač Meklarena Karlos Sainc, a šesti Aleksandar Albon iz ekipe Toro Roso. U bodovima su završili još Kimi Raikonen i Antonio Đovinaci iz Alfa Romea, odnosno Roman Grožan i Kevin Magnusen (Has).


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC