• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani prejaki, Srbija još neće u Tokio!

Autor mondo.rs

Na Odbojkaškom savezu Srbije je da pokuša da organizuje kontinentalne kvalifikacije u januaru, kako Nikola Grbić ne bi i druge Olimpijske igre gledao preko TV ekrana.

 Italija – Srbija 25:16, 25:19, 25:19! odbojka Izvor: MN PRESS

Odbojkašice su u Tokiju, odbojkaši nisu.

Bar ne još.

Naša muška reprezentacija nije uspela da napravi podvig u vreloj dvorani u Bariju i obezbedi učešće na Olimpijskim igrama 2020. godine pobedom nad jednom od najvećih odbojkaških nacija, Italijom (koja i dalje nema olimpijsko zlato).

Novu šansu za to "azuri" će imati od 24. jula do 9. avgusta 2020. godine, "orlovi" će šansu za to pokušati da izbore na dodatnim kontinentalnim kvalifikacijama od 6. do 12. januara naredne godine, kada će to biti dosta teže.

Italija – Srbija 25:16, 25:19, 25:19!

Bilo je 14:14 u trećem setu, pa i 17:18 kada je počeo novi ponor "orlova" pred bučnim navijačima u Bariju.

Izvor: MN PRESS

"Orlovi" su u prethodna dva kola pobedili Australiju 3:1 i Kamerun 3:0, pa je duel sa "azurima" imao "ili ili" karakter, ali u njemu nažalost nije bilo neizvesnosti.

Na Odbojkaškom savezu Srbije je, sada, da učini sve da naša zemlja bude DOMAĆIN takvog turnira, kako se ne bi dogodilo da selektor Nikola Grbić i druge Letnje olimpijske igre odgleda preko TV ekrana, kao što je to bio slučaj tokom Rija 2016.

Do tada, sledi Evropsko prvenstvo, kada će naši momci imati priliku da podignu raspoloženje i samopouzdanje.

Izvor: MN PRESS

Pored Japana, učešće na Igrama ovog avgusta obezbedili su pobednici turnira širom planete, Brazil u Bugarskoj, SAD u Holandiji, Poljska u Poljskoj, Rusija u Rusiji i Argentina u Kini, pre nego što je Italija u krcatom "Palafloriju" posle Kameruna (25:22, 25:19, 25:16) i Australije (21:25, 25:19, 24:26, 25:17, 15:13) savladala i olimpijskog šampiona iz Sidneja 2000. godine.

Nije ličilo, ruku na srce, na okršaj dva velika odbojkaška tima, jer je ukupna razlika pred 5.000 ljudi u dvorani bila 75:54.

"Orlovi" ni u jednom od tri seta nisu stigli do 20 poena.

Kako su igrali srpski asovi najbolje svedoči podatak da niko nije bio dvocifren po broju poena, Marko Ivović osvojio je sedam, dok su po šest upisali Uroš Kovačević i Srećko Lisinac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC