• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujović: Pismo u EHF! Sudija: Skandal majstor!

Veselin Vujović optužuje sudiju, sudija Đoko Načevski krivi sprskog trenera. Ko je, zapravo, kriv?

 Vujović: Pismo u EHF! Sudija: Skandal majstor! Izvor: MONDO

Nesvakidašnji incident, koji je potresao rukometnu Makedoniju, mogao bi da završi i pred zvaničnicima Evropske rukometne federacije (EHF).

Derbi meč makedonskog prvenstva, između jedina dva kandidata za titulu, Vardara, čiji je Vujović trener i Metalurga, završen je skandalozno: fizičkim sukobom makedonskog sudije i srpskog stručnjaka, a sve se kasnije razvilo u opšti metež imeđu igrača, policije, navijača...

"Tokom cele utakmice, kod svake odluke, Načevski nijednom nije otišao na drugu stranu i sklonio se, već me je uvek tražio pogledom. Ja nikada ne psujem, ne vređam, ne govorim "majmune", "kretenu", već komentarišem u stilu "ako su ovo bili koraci", "zar je ovo probijanje"... Pogledajte evropske utakmice, protestvuju svi, sudija ih sasluša, ali bude onako kako je on presudio", objasnio je za "Sport" nekadašnji selektor reprezentacije Jugoslavije i jedan od najboljih rukometaša koje je ova zemlja imala.

"Arbitar bi, teoretski, trebalo da ode, da se skloni, kada donese presudu. Umesto toga, Načevski me je udario pesnicama u grudi. Bio sam frapiran, zaljuljao sam se. Krenuo sam na njega, ali ni on nije bežao, već je pokušao da se obračuna samnom! To je bio lični sukob".

Vujović poručuje da će priču isterati do kraja.

"Mnogi su me pre meča zvali da me pitaju za ulaznicu, a posle meča da mi kažu da više neće ići na rukomet. Vardar će ići do Upravnog odbora, potražiće pravdu i kod EHF".

Sa druge strane, arbitar Načevski ima sasvim drugačije stavove. Za njega, Veselin Vujović nije rukometna veličina.

"Nije Vuja majstor, već skandal majstor. Nesportskim ponašanjem je hteo da opravda remi koji je ravan porazu, pošto je plaćen 7.000 evra mesečno", razmišlja Načevski, sin cenjenog rukometnog arbitra Dragana, koji je delio pravdu u doba SFRJ.

Mediji su u izveštajima sa spornog meča apostrofirali da je "sudija udario trenera".

"Prvo, ništa nije onako kako su objavili novinari. Vi, novinari, i mi, sudije, izgleda da smo za sve krivi. Dakle, Vujović je udario u nogu, a zatim i u leđa mog kolegu Nikolova. Glavom je bio jaku blizu mene i moja reakcija je bila instinktivna. Gurnuo sam ga".

Načevski smatra da se branio, iako ga Vujović nije fizički napao.

"Nasrnuo je na mene. Hteo je da me udari. Prethono mi je psovao familiju, decu, sve živo. I nisam ga jako gurnuo, on je teatralno pao. Prišao sam mu i rekao da ne glumi, već da ustane", podvukao je arbitar, koji ne očekuje kaznu.

"Već dve godine mu sudimo i nije bilo meča da Vujović ne psuje i ne napada sudije. Uostalo, na juniorskom SP u Makedoniji, Vujović je napao predsednika Svetske rukometne federacije, Hasana Mustafu. Šta onda možemo da se nadamo mi, sudije", pita se Načevski.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC