• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubišić: Da sam prije 20 godina dobio nagradu...

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Golman banjalučkog Borca m:tel Bojan Ljubišić najbolji je rukometaš Bosne i Hercegovine za sezonu 2018/19.

 Bojan Ljubišić za MONDO o nagradi za najboljeg igrača BiH, Kupu EHF Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Iskusni čuvar mreže je u izboru sportske redakcije "Oslobođenja", "TV 1" i "Sport1.ba", u kojoj su učestvovala po četiri trenera i četiri novinara, te posljednji član žirija - publika na portalima osvojio nagradu ispred Adnana Harmandića, Dine Hamidovića, Josipa Čuture i Josipa Kvesića.

U žiriju za Izbor najboljeg rukometaša Premijer lige BiH za sezonu 2018/19. bili su treneri Bojan Unačnin (Vogošća), Mirko Mikić (Borac), Mario Bjeliš (Izviđač) i Danko Panić (Sloga Doboj), te novinari: Edin Spržo (Nezavisne novine), Sanel Konjhodžić (Sport1.ba), Bojan Govedarica (TV1) i Jasmin Tajić (Oslobođenje).

U obrazloženju nagrade je navedeno da je popularni Hans uprkos činjenici da je jedan od najstarijih igrača Premijer ligi BiH, sjajnim odbranama nosio Borac do odbrane trofeja u Kupu Bosne i Hercegovine, kao i do finala Premijer lige BiH.

"Da sam dobio ovakvu nagradu prije 20 godina, značila bi mi mnogo više nego sada, ali moram da priznam da i danas prija. Posebno zbog sastava žirija. Da je došla dok sam bio mlad, bio bih u nebesima, ali prija jer znači da sam nešto dobro uradio u prethodnoj sezoni", rekao je Ljubišić za naš portal.

Klub iz Gospodske bi za vikend trebao da nastupi u prvom kolu Kupa EHF, ali je zbog problema sa finansijama odlazak crveno-plavih na gostovanje Olimpijakosu dovedeno u pitanje.

Upitan nastup RK Borac u EHF kupu!

"Sve o problemima oko odlaska u Atinu znam iz klupskog saopštenja. Mi se najnormalnije spremamo za utakmicu i vjerujemo da ćemo putovati u petak. Što se tiče samog protivnika Olimpijakosa, nemamo baš mnogo informacija. Onoliko koliko smo uspjeli da ih 'skautiramo' pojedinačno. Baš nemamo mnogo saznanja o njihovom timu jer se pripremne utakmice rijetko snimaju. Poprilična su nepoznanica, ali ono što znamo je da imaju kvalitetne pojedince. Imaju dosta novca, pomaže im fudbalski klub Olimpijakos u dovođenju španskih i drugih evropskih rukometaša. Ipak, nadamo se povoljnom ishodu koji bi nam značio u revanšu u Banjaluci", istakao je golman Banjalučana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC