• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šabac i Zvezda u pohodu na Ligu šampiona

Autor mondo.rs

Od četvrtka do nedjelje u Šapcu će biti održan turnir prve runde kvalifikacija za vaterpolo Ligu šampiona.

 Vaterpolo-Liga-sampiona-2019-kvalifikacioni-turnir-Sabac-Crvena-zvezda Izvor: MN PRESS

Tri velika koraka treba da pređu vaterpolisti Šapca i Crvene zvezde da bi se plasirali u elitno kontinentalno takmičenje.

Prvi zadatak im je da na turniru u Šapcu budu među najbolja četiri od ukupno šest ekipa, a konkurenti su im rumunska Oradea, ruski Dinamo Moskva, turski Galatasaraj i grčki Apolon.

Turnir počinje u četvrtak popodne, utakmicama Oradea - Apolon (17.00), Zvezda - Galatasaraj (18.45) i Šabac - Dinamo Moskva (20.30).

U petak su na programu dva kola, a u subotu i nedelju po jedno.

Na drugom turniru istovremeno će se takmičiti Barselona, Sintez Kazanj, Steaua, francuski Pei Deks, turska Enka i Banjaluka.

Ukupno osam ekipa koje odu dalje, u drugoj rundi kvalifikacija (13-15. septembra) čekaju Jadran Split, grčki Vuljagmeni, španska Terasa, Breša, mađarski OSC, njemački Potsdam, Strazbur i Lokomotiva Tbilisi.

Tih 16 timova (8+8) boriće se, u dvije etape, za četiri mjesta u grupnoj fazi LEN Lige šampiona. Termini treće, završne runde kvalifikacija su 21. i 25. septembar.

Ekipu Zvezde predvodiće sa klupe Igor Milanović, a u bazenu Nikola Rađen, nekadašnji reprezentativac Srbije, koji se poslije pet godina vratio u crveno-bijeli tim.

"Interesantna smo ekipa. Momci hoće da rade, želja je vidljiva i vjerujem da će biti dobro. Na ovom turniru su nam svi rivali po mjeri. Želimo da prođemo i vjerujem da ćemo uspjeti. Bilo bi odlično da startujemo pobjedom protiv Galatasaraja", rekao je Rađen, a prenio "Sportski žurnal".

Direktno mjesto u grupnoj fazi dobili su Jug, Mladost (Hrvatska), FTC Budimpešta, Solnok (Mađarska), Špandau, Hanover (Nemačka), Pro Reko (Italija), Barseloneta (Španija), Olimpijakos (Grčka), Jadran Herceg Novi (Crna Gora), Marsej (Francuska), Dinamo Tbilisi (Gruzija).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC