• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koga briga za slemove - Rodžeru blizu 100.000.000!

Autor mondo.rs

Legendarni Švajcarac je i ove godine daleko najplaćeniji teniser svijeta kada se nagradama sa turnira pridodaju i ostali prihodi.

Možda Rodžer Federer u prethodnih 12 mjeseci nije osvojio nijedan grend slem, ali je njegov finansijski saldo dobrano uvećan. Kako ističe renomirani Forbs, osvajač 20 turnira "velike četvorke" je u periodu od 1. juna 2018. do kraja maja ove godine zaradio nevjerovatnih 93,4 miliona dolara!

U tu brojku uvrštene su zarade na turnirima, marketinški ugovori sa brojnim globalnim kompanijama i naknade za nastup na različitim takmičenjima.

Federer je u prethodnoj godini napravio veliku promenu u svom marketinškom timu, pošto je poslije pune dvije decenije raskinuo saradnju sa proizvođačem opreme "Najki". Švajcarac je prešao u redove "Unikla" i potpisao desetogodišnji ugovor, a japanska kompanija očigledno vjeruje da bi i po završetku Federerove duge karijere mogao da napravi dobru zaradu.

Osvajači 53 od posljednja 63 grend slema će već na aktuenom US Openu imati priliku da dodatno uvećaju svoju zaradu.

Ovo je Federeru 14. uzastopna godina u kojoj je zaradio najviše od svih igrača sa ATP tura, a na drugom mjestu iza njega je Novak Đoković. Najbolji teniser svijeta je već dugo suveren na onoj najvažnijoj listi, ali dobro stoji i na ovoj Forbsovoj.

Koliko je Federerova zarada zapravo nestvarna u poređenju sa ostatkom teniskog svijeta, govori i podatak da je Đoković - inače osvajač četiri od posljednjih pet gren slemova - u istom periodu zaradio oko 50 miliona dolara.

Forbs procenjuje da je Đoković od "van-terenskih" aktivnosti inkasirao 30 miliona dolara. U njegovom sponzorskom pulu nalaze se renomirane kompanije kao što su "Lakost", "Hed", "Asiks", "Seiko" i druge.

Vrijedi napomenuti i da je Forbs proračunao da su "velika trojka" svjetskog tenisa Federer, Đoković i Rafael Nadal tokom svojih karijera samo od sponzora ukupno zaradili 1,2 milijarde dolara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC