• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leklerova prva pobjeda u F1 - i sreća i tuga

Autor mondo.rs

Mladi vozač napravio prvi veliki uspjeh, ne želi da slavi zbog tragedije...

Vozač Ferarija Šarl Lekler rekao je da je srećan zbog današnje prve pobjede u Formuli 1, ali da ne može da slavi zbog smrti prijatelja Antoana Ubera, u udesu u trci Formule 2.

"Ostvario mi se dječački san, ali mi je teško zbog jučerašnjih dešavanja. Izgubili smo prijatelja, veoma je teško i ovu pobjedu posvećujem njemu. Odrasli smo zajedno, sa njim sam vozio i prvu trku. Ne mogu u potpunosti da uživam u prvoj pobjedi, ali ova uspomena će u meni živjeti zauvijek", rekao je Lekler posle trke.

Lekler je pobijedio u Belgiji i ostvario prvi trijumf u Formuli 1. Počeo je trku sa pol-pozicije i kontrolisao ju je do kraja, iako mu se Luis Hamilton na kraju primakao ispod sekunde.

"Trka je bila teška, a na kraju smo se mučili sa gumama. Zadovoljniji sam kako sam čuvao gume, u odnosu na trku u Budimpešti. Ovo je bio dobar vikend, uz pol-poziciju i moju prvu pobjedu i za sada sam zadovoljan", zaključio je Lekler.


Hamlton je kroz cilj prošao drugi, ali je uvećao prednost u generalnom plasmanu.

"Dao sam apsolutno sve od sebe. Trka je bila teška, mislim da su Ferariji bili suviše brzi na ravnom i bilo je teško pratiti ih. Broj 44 je moj srećan broj, a možda mi je trebalo još nekoliko krugova danas. Čestitam Šarlu, prva pobjeda koja se spremala cijele godine i zaista sam srećan zbog njega", naveo je petostruki svjetski prvak.

Treće mjesto zauzeo je Valteri Botas iz Mercedesa.

"Tempo je bio dobar, kao što smo očekivali, ali Ferari je od početka bio u prednosti i bili su zaista jaki na ravninama. Nisam imao šanse, ali trudio sam se. Situaciju u završnici trke smo iskoristili da sačuvamo motor i menjač za naredne trke", kazao je Botas.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC