• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić: Mladi igrači 'kidali', publika to vidi

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Šef stručnog štaba Borac m:tel-a je u prvi plan stavio požrtvovanje mladih rukometaša, koji su opravdali njegovo povjerenje u meču sa timom iz Pireja.

 Mikić Borac Olimpijakos mladi igrači kidali publika to vidi Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rukometaši Borac m:tel-a poraženi su i u drugoj utakmici Kupa EHF od grčkog Olimpijakosa. Nakon atinskih 30:21, u Banjaluci je grčki klub trijumfovao rezultatom 25:30 i plasirao se u drugu rundu, gdje će ukrstiti koplja sa rumunskom Politehnikom iz Temišvara.

U izjavi za medije poslije meča, Mirko Mikić, koji nije mogao da računa na četiri pojačanja koja nisu licencirana za ovaj dvomeč, naveo je da je ''u ovom trenutku dalje prošla kvalitetnija ekipa''.

 ''To je onako najiskrenije i što zaista mislim. Uvjeren sam da bi priča bila drugačija da smo bili kompletni, ali šta je – tu je. Na neke stvari ne mogu i ne želim da utičem. Ova utakmica već je zaboravljena, bez četiri naša pojačanja bolja ekipa je prošla u drugo kolo i to je to'', rekao je Mikić, koji je svim igračima koje je imao na raspolaganju za večerašnji meč pružio šansu. Posebno se ovo odnosi na mlade rukometaše, koji su borbom i zalaganjem opravdali njegova očekivanja.

''Ja se nadam da je publika prepoznala njihovu želju i volju, to su sve mahom Borčeva djeca. Ja sam na konferenciji za novinare prije utakmice rekao da protiv Olimpijakosa igra šest momaka koji su do avgusta igrali Prvu ligu Republike Srpske, bili su dio našeg drugog tima. To je velika stvar za ovaj klub, ali i za njih. Nadam se da su gledaoci vidjeli koliko su ponosno stajali, koliko su se bacali za svaku loptu, 'kidali'. Jesu grčki igrači bili fizički nadmoćniji, ostajali su naši mladi igrači iza leđa, dobijali dva minuta, ali sve je to do stasavanja i ti igrači će nama biti potrebni za dvije godine, kad će biti okosnica kluba'', naveo je Mikić, istakavši da svi ti momci koji su večeras igrali protiv grčkog kluba konkurišu za premijerligaške mečeve, počev već od predstojećeg vikenda i domaćeg meča sa Gračanicom.

''Međutim, ni u ludilu nije bilo u planu da ih pustimo na nekim premijerligaškim mečevima, a kamoli u Kupu EHF. Sigurno je da im ovi mečevi mnogo značiti, ja to gledam sa neke igračke strane. Kad sam ja bio igrač, meni je značilo, a vjerujem da će i njima u njihovom razvoju'', istakao je Mikić, koji se na kraju obraćanja novinarima zahvalio Lešinarima na ogromnoj podršci tokom svih 60 minuta utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC