• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Živojinović i Orlandić: Srbija favorit

Čelnici TSS Slobodan Živojinović i Dušan Orlandić izjavili su da su zadovoljni ishodom žreba za baraž za popunu Svetske grupe Dejvis kupa.

 Živojinović i Orlandić: Srbija favorit  Izvor: MONDO

Oni su ocenili da će Srbija biti favorit na gostovanju Slovačkoj u septembru.

"Realno gledajući naši igrači su jači od protivničkih i u Slovačku putujemo kao favoriti", rekao je predsednik TSS Slobodan Živojinović posle potpisivanja sponzorskog ugovora sa kompanijom "Porše".

Generalni sekretar TSS Dušan Orlandić ocenio je da je Slovačka ozbiljna ekipa, ali ne i kvalitetna kao srpska selekcija.

"Domaći teren će Slovacima pružiti određene prednosti. Verujem da će, kao što najčešće čine, za podlogu izabrati šljaku, ali to neće biti problem za nas. Čak će biti mnogo manje prostora za pritisak na sudije, jer se tragovi loptice čitaju na šljaci", rekao je Orlandić.

Najbolji teniser Slovačke, kojoj će Srbija gostovati od 19. do 21. septembra, trenutno je 149. igrač na ATP listi Lukas Lacko. Drugi je 195. teniser sveta Dominik Hrbati, a treći Karol Bek, koji je 231. na listi najboljih tenisera sveta.

Mihail Mertinak je najbolji slovački igrač u dublu, pošto je trenutno na 49. mestu. Filip Polašek je trenutno 79. na svetu u konkurenciji dublova.

"Plasman slovačkih tenisera nije adekvatan njihovom kvalitetu. Hrbati je vrhunski igrač, koji je imao probleme sa povredama, Lukas je takođe ozbiljan teniser, dok se Bek vraća posle suspenzije zbog dopinga", naveo je Orlandić.

Srbiju su na meču sa Rusijom, prvom ovogodišnjem u Dejvis kupu, predstavljali treći, 37. i 105. teniser sveta Novak Đoković, Janko Tipsarević i Viktor Troicki, kao i Nenad Zimonjić, koji je 1137. na ATP listi u singlu, ali 10. u dublu.

Rusija je duel sa zdravstvenim problemima oslabljenom Srbijom u februaru u Moskvi dobila sa 3:2.

"U duelu sa Slovačkom sve će, ipak, zavisiti od naših igrača i njihove forme", ocenio je Orlandić.

Ugovorom koji je TSS potpisao sa kompanijom "Porše" predviđeno je da u narednom periodu zvanični prevoznik Saveza budu vozila marke "audi".

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC