• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ubrzati proces protiv federalnog saveza"

Autori mondo.ba Autori SRNA

Upravni odbor Rukometnog saveza BiH odlučio je da zatraži prijem kod predsjednika VSTS BiH Milana Tegeltije

 Marinko Umičević Ubrzati rješavanje tužbe protiv Rukometnog saveza FBiH Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Upravni odbor Rukometnog saveza BiH donio je odluku da Rukometni savez Republike Srpske na šest mjeseci preuzme neke njegove obaveze kako bi bio deblokiran rad kancelarije tog saveza.

Predsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević rekao je Srni da je Upravni odbor, na jučerašnjoj sjednici održanoj u Sarajevu, odlučio da zatraži prijem kod predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milana Tegeltije na kojem bi bilo razgovarano o ubrzavanju rješavanja tužbe protiv Rukometnog saveza FBiH u vezi sa starim milionskim dugom koji Rukometni savez BiH ne priznaje.

"Tražićemo i da se Rukometnom savezu BiH dodijeli identifikacioni broj i da konačno počnemo da radimo kao drugi savez", rekao je Umičević.

Prema njegovim riječima, na sjednici su donesene propozicije i druge odluke u vezi sa premijerligaškim takmičenjima u muškoj i ženskoj konkurenciji, koja počinju u subotu, 21. septembra.

Umičević je rekao i da će ponovo biti zatražen prijem kod ministra civilnih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Adila Osmanovića jer bez pomoći društva reprezentacija neće moći da putuje na Evropsko prvenstvo.

Umičević je rekao i da delegati iz Srpske u Rukometnom savezu BiH traže da se prvo zakažu entitetske skupštine saveza kako bi mogla biti zakazana redovna skupština Rukometnog saveza BiH na kojoj bi bile zatražene izmjene Statuta koje su na štetu Srpske.

On je rekao i da bi na toj sjednici bilo traženo da u Statut bude unesena sudijska organizacija BiH koja sada radi nelegalno, kao i da bude osnovano udruženje premijerligaša.

Umičević je naveo da će biti predloženo i uvođenje funkcije sportskog direktora u Rukometnom savezu BiH, te da to bude neko iz Republike Srpske.

On je rekao da delegati iz Srpske u Rukometnom savezu BiH dostojno zastupaju interese Srpske i Rukometnog saveza Republike Srpske.

"Prva liga Srpske neće biti ugašena, a Rukometni savez Srpske ove godine u omladinskoj školi ima 60 klubova što predstavlja naš zalog za budućnost", naglasio je Umičević.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Liga RS

Osnivanjem Premijer B lige BIH, liga Repubike Srpske postaje nizerazredno takmicenje.Jad i cemer Bravo Marinko

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC