• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpsko zlato na OI u Tokiju - 55.000 evra!

Autor mondo.rs

Vlada Srbije povećaće novčane nagrade za najbolje srpske sportiste na Olimpijskim igrama 2020. godine.

Ono što je bilo najavljeno, na kraju će biti i učinjeno. Srpski sportisti koji na Olimpijskim igrama u Tokiju narednog ljeta budu osvojili jedno od odličja biće nagrađeni najvećim nagradama do sada.

Srpski olimpijci će za svaku zlatnu medalju biti nagrađeni sa po 55.000 evra u pojedinačnim i 50.000 evra u kolektivnim sportovima, prenosi Informer u štampanom izdanju za petak, 20. septembar.

Kako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno izjavio na prijemu ženske odbojkaške reprezentacije po osvajanju Evropskog prvenstva, najbolji olimpijci će za medalje u Tokiju dobijati za po 10.000 evra veće nagrade nego što je to bio slučaj u Rio de Žaneiru 2016. godine.

U planu je promjena Uredbe o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagrada kako bi ova odluka i zvanično stupila na snagu.

Tada su medalje u pojedinačnim sportovima bile nagrađivane sa po 45.000, 40.000 i 35.000 evra, dok su u ekipnim sportovima te nagrade bile za po 5.000 evra manje.

Srbija je u Riju osvojila osam medalja - dva zlata, četiri srebra i dvije bronze - zbog čega je Srbija sportistima isplatila 1.920.000 evra i 300.000 evra njihovim trenerima.

Sada bi takav isti učinak u Tokiju vrijedio daleko više, pa će i srpski sportisti biti dodatno motivisani da zablistaju u Japanu naredne godine. Zanimljivo, srpski sportisti će biti skoro dvostruko više nagrađeni za osvajanje medalja od svojih kolega iz Hrvatske.

Hrvatski premijer Andrej Plenković je sproveo u djelo povećanje nagrada za njihove sportiste i one će iznositi 28.500 evra, odnosno 23.000 evra za osvajanje zlatne medalje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC