• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferari je ponovo HIT Formule 1

Autor mondo.rs

Momak iz Monte Karla vozi impresivno poslednjih nedelja. Blista i u Singapuru!

3DoorsDownOd 4. avgusta i Hungaroringa, Formulom 1 dominira samo jedan vozač - Šarl Lekler!

As iz Monte Karla, rođen 1997. godine, krenuo je u naredne dve trke sa prvog mesta i pobedio u obe. I u Belgiji i u Italiji.

Ovog vikenda, na zvaničnim kvalifikacijama u Singapuru, on je ponovo zablistao!

Sjajnom vožnjom na jugoistoku Azije, Lekler je izborio pol poziciju ostvarivši za 0,2 sekunde bolje vreme od branioca titule Luisa Hamiltona i Sebastijana Fetela.

Iako nije bilo očekivano da Ferari u zalivu bude brži od Mercedesa i Red Bula, to se ipak dogodilo, jer je Lekler "leteo" stazom i vremenom 1:36,217 oduševio sve koji su gledali njegovu vožnju.

"Ne znam gde je Ferari danas 'pokupio' tempo. Nije bilo predviđano da ovo bude jedna od njihovih traka, ali Šarl je vozio sjajan klup. Zaista sam srećan zbog toga što sam u prednjem redu i što sam uz njih na startu", rekao je Hamilton posle kvalifikacija, a njegovu izjavu preneo "Skaj sports".

Četvrto mesto zauzeo je Maks Ferstapen (Red Bul), peti je Valteri Botas (Mercedes), a šesti će krenuti Alex Albon iz Red Bula.

Iza njih su poređani Karlos Sajnc iz Meklarena, Danijel Rikardo i Niko Hulkenberg iz Rena, kao i desetoplasirani Lando Noris iz Meklarena.

U generalnom plasmanu vozača vodi Luis Hamilton sa 284 boda, sledi njegov timski kolega Valteri Botas sa 221, a potom idu Maks Ferstapen (185), Šarl Lekler (182) i Sebastijan Fetel (169).

U generalnom plasmanu konstruktora, ubedljivo vođstvo ima Mercedes (505 poena) ispred Ferarija (351), Red Bula (266), Meklarena (83)...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC