• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čekao od januara: Prvenac Mareja nakon operacije

Autor mondo.rs

Nekadašnji svjetski broj jedan konačno ostvario trijumf na ATP turu.

Endi Marej je dugo čekao, ali je na kraju i to došlo na red - pobjeda! Britanski teniser je u prvom kolu turnira u Žuhaiju upisao prvu ATP pobjedu od operacije kukova, pošto je savladao Amerikanca Tenisa Sandgrena - 2:1 (6:3, 6:7, 6:1).

Osvajač tri gren slem trofeja je tako konačno "razbio maler", pošto je posljednji put u okviru ATP tura slavio u prvom kolu turnira u Brizbejnu. Bilo je to 1. januara 2019. godine, a od tada su problemi sa kukovima počeli da postaju sve ozbiljniji.

Marej je uspio da nastupi na Australijan openu, gdje ga je Roberto Bautista Agut savladao u prvom kolu. Poslije tog meča bilo je veoma neizvjesno hoće li Marej uopšte moći da nastavi karijeru. Operacija na oba kuka je prošla uspješno i 32-godišnjak je postepeno počeo da se vraća tenisu.

Prvo je nastupao u dubl konkurenciji, uključujući i nadmetanja na Vimbldonu, da bi se nakon toga vratio singlu. Zabilježio je poraze u svojim prvim mečevima u Sinsinatiju i Vinston Sejlemu, da bi na čelendžeru "Rafael Nadal" na Majorci uspio da ostvari dva trijumfa. Ipak, turniri iz Čelendžer kategorije ne pripadaju ATP turu.

Marej je trenutno 413. teniser svijeta, ali zbog povrede i dalje ima zaštićen renking. U drugom kolu turnira u Žuhaiju igraće protiv Australijanca Aleksa de Minora.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC