• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kirjos suspendovan do 2020.

Autor mondo.rs

Pošto je konstatovano da se njegovo stanje pogoršalo, savjetovano mu je da nastupa uz stalnu podršku psihologa.

Nik Kirjos (24) je kažnjen!

Australijski teniser dobio je suspenziju od 16 nedjelja i kaznu od 25.000 dolara zbog "pogoršanog ponašanja" nakon istrage koju je sproveo ATP.

Ova organizacija saopštila je i da će Kirjos biti pod uslovnom kaznom u trajanju od šest mjeseci, tokom kojih neće smjeti da ponovi nijedan prekršaj od silnih koje je napravio do sada.

Kontroverzni teniser grčkog porijekla nakon kazne od 113.000 dolara zbog napada na sudiju na Mastersu u Sinsinatiju nastavio je sa ispadima i optužio organizatore na US openu da su korumpirani.

NJEMU JE SAVJETOVANO DA NA TURNIRIMA IMA STALNU PODRŠKU PSIHOLOGA.

"Istraga, koju je vodio potpredsjednik Gejl Bredšo, zaključila je da je Kirjos počinio pogoršano ponašanje u zakoniku ATP-a", navodi se u saopštenju te organizacije.

Kirjos, koji je često znao da kritikuje i prvog tenisera svijeta Novaka Ðokovića, u narednih šest mjeseci biće pod lupom i u tom periodu ne smije da napravi nijedan incident.

Veći problem za Kirjosa predstavljaće uslovna kazna od šest mjeseci, s obzirom na to da u pomenutom periodu neće smjeti da verbalno uvrijedi nijedno zvanično lice na mečevima, navijača, niti bilo koju drugu osobu dok se nalazi na terenu.

Uslovnu će prekršiti ukoliko počini bilo kakav nesportski gest, poput pljuvanja u pravcu sudija, što je već radio. Prekršaj će napraviti i ukoliko mimikom ili drugim pokretom tijela uputi prijetnju ili uvredu bilo kome na terenu i kraj njega.

Takođe, povlačenje uslovne kazne poslije šest mjeseci moguće je samo ukoliko tokom turnira bude koristio usluge zvaničnog ATP psihologa, kao i ukoliko tokom pauze u novembru i decembru bude angažovan u radu sa stručnim licima.

U suprotnom, dobiće novu kaznu i dužu suspenziju.

Ova vijest izazvala je brojne reakcije u svijetu tenisa, a izgleda da su je neki Kirjosovi rivali dočekali sa odobravanjem, poput Pabla Karenja Buste.

Ovo praktično znači da će Australijanac grčkog porekla prve zvanične mečeve imati pravo da igra početkom 2020. godine, odnosno da je trka za njega završena pre serije turnira kojima se tradicionalno završava takmičarska sezona: Tokio/Peking, Šangaj, Moskva/Antverpen/Stokholm, Beč/Bazel, Pariz, London.

Kirjos, 27. na planeti trenutno, u pomenutom periodu ostaće bez ukupno 55 bodova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC