• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marej pred pretkretnicom: Na bolje ili kraj

Autor mondo.rs

Škot je sebi postavio cilj nakon što se vratio singl mečevima posle operacije i duge pauze

Endi Marej testira sebe. Nakon ugradnje veštačkog kuka i povratka tenisu posle višemesečne pauze, polako se vraća u formu. Najpre je igrao samo u dublu, kako bi opet osetio teren, a onda je počeo da nastupa i u singl konkurenciji.

To nije išlo onako kako je očekivao, pa je posle poraza na startu takmičenja u Sinsinatiju i Vinston Salemu odlučio da igra na čelindžeru, prvi put posle 2005. godine. Razmišljao je da je nastup na po rangu nižem turniru put za povratak. Tamo je upisao dve pobede, a onda doživeo poraz od 240. igrača na svetu Matea Viole, što nije bilo ohrabrujuće.

Izabrao je potom da nastupa ove nedelje u Kini, na turniru u Žuhaiju. Dobro je startovao, upisao prvu ATP pobedu od januara, a onda u narednom kolu opet doživeo bolan pad. Pobedio ga je Aleks de Minor u tri seta (4:6, 6:2, 6:4).

Škot, ne tako davno prvi igrač sveta, nakon tog neuspeha, zapitao se da li je u stanju da se vrati na pređašni nivo.

Sebi je dao rok, nakon kojeg će odlučiti da li i dalje treba da igra tenis. Kako prenose britanski mediji, Marej će u narednih pet meseci testirati sebe, a shodno rezultatima koje ostvari, prelomiće o okretanju novog lista u životu.

"Ako u februaru na terenu ne osetim da imam šanse na mečevima protiv igrača koji su među pet na svetu, verovatno neću uživati u tome", naveo je Marej.

Ključno bi moglo da bude to kako će odgovoriti najboljoj trojki na svetu - Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru.

"Ako bih igrao protiv nekog iz 'velike trojke' i ubedljivo bio nadigran 6:1, 6:1, to zaista ne bi bilo dobro. Nikada do sada nisam mislio da sam favorit protiv nekog od njih, ali sam uvek osećao da imam šansu, ali sada nije takav slučaj, čini mi se da nemam to", iskreno je poručio Marej.

Škot, koji je trenutno 413. igrač sveta, do kraja sezone sigurno će nastupati na turniru u Pekingu, ATP serije 500, koji se igra sledeće nedelje, na mastersu u Šangaju koji startuje nedelju dana kasnije, kao i na turniru serije 250 u Antverpenu koji sledi sredinom oktobra.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC