• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revanš Kolmana uz šesti rezultat svih vremena!

Autor mondo.rs

Američki sprinter postao je novi prvak svijeta na 100 metara, ubjedljivo pobijedivši 13 godina starijeg zemljaka u finalnoj trci.

Kristijan Kolman opravdao je status favorita, osvojivši zlatnu medalju na 100 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi.

Momak iz Atlante ovog ljeta je izbjegao kaznu zbog tri propuštena doping testa, tako što je Antidoping agencija SAD zatvorila slučaj zbog utvrđene proceduralne greške.

Zbog toga je čak i legendarni Majkl Džonson izjavio da te sumnje bacaju veliku mrlju na Kolmanovu karijeru i čine deplasiranim uzdizanje njegovih sportskih uspjeha, onako kako se to radilo dok je dominirao, recimo, Jusein Bolt.

Bilo kako bilo, Kolman je u Dohi dokazao da je trenutno najbrži čovjek svijeta, pošto je u finalu trijumfovao šestim rezultatom u istoriji ove discipline - 9,76 sekundi.

Boltov svjetski rekord iznosi 9,58 sekundi, a brži od Kolmana bili su još samo Tajson Gej i Johan Blejk sa po 9,69, Asafa Pauel sa 9,72 i Džastin Getlin sa 9,74.

Upravo je Getlin, 37-godišnjak koji je svojevremeno bio suspendovanog zbog dopinga, u subotnjem finalu zauzeo drugo mjesto, a Kanađanin Andre De Gras treće.

Olimpijski šampion iz 2004. i dvostruki prvak svijeta u ovoj disciplini, Getlin je prošao kroz cilj u vremenu 9,89 sekundi, čime je nadmašio De Grasa za jednu stotinku.

Kolman se revanširao Getlinu za poraz u finalu SP u Londonu 2017, kada je Bolt na oproštaju bio "bronzani".

"Mislim da je za mene nebo granica. Mislim da imam mnogo stvari na kojima mogu da radim i koje mogu da popravim. Mislim da ću nastaviti da popravljam svoj rekord", izjavio je novi šampion svijeta, koji će se u Dohi takmičiti i na 200 metara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC