• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je prvi Đokovićev protivnik u Tokiju?

Autor mondo.rs

Visok je 196 i ruskog je porijekla, ali nastupa za Australiju. Ovo je Aleksej Popirin.

Tačno 28 dana od predaje Stenu Vavrinki u osmini finala US opena zbog povrede lијevog ramena, svјetski "Broj 1" odigraće prvi meč u karijeri u Tokiju i pokušati japansku prestonicu da upiše na mapu u kojima je osvajao titule.

Željan da "osјeti" teren u gradu od deset miliona stanovnika koji će narednog lјeta biti domaćin Olimpijskih igara, (1) Novak Đoković ove godine odlučio se da prvu nedјelju oktobra ne provede u omiljenom Pekingu gdјe je osvojio ukupno šest titula.

Prvi rival srpskom asu biće 12 godina mlađi Australijanac ruskog porijekla, Aleksej Popirin, koji se galvnog žrijeba turnira Serije 500 "dokopao" kroz kvalifikacije pobjedama nad manje poznatim rivalima, Josukeom Vatanukijem (228) i Džejmsom Dakfordom (143).

Popirin je rođen u Sidneju 5. avgusta 1999, visok je 196 centimetara i u karijeri ima skor 9-16 na ATP nivou, uz dva upečatljiva plasmana u treće kolo prvog i posljednjeg gren slema sezone. U Melburnu ga je poslije pobjede nad (7) Dominikom Timom u drugoj rundi, u narednoj eliminisao (28) Luka Puj, dok je Popirina u Njujorku poslije pobjeda nad Federikom Delbonisom i Mihailom Kukuškinom nadigrao budući polufinalista (24) Mateo Beretini.

Popirin, koji se zbog očevih diplomatskih obaveza sa osam godina preselio u Dubai, a potom odlučio da trenira i dijelom godine živi u Alikanteu, u kući do zemljaka Aleksa De Minaura, već je debitovao za Dejvis kup reprezentaciju Australije, a kaže da najveći dio godine provodi u stanu u Nici iako je kao prebivalište označio špansko mondensko ljetovalište Marbelju.

On je u julu otišao do 87. mjesta na svijetu, sada je 90.

Prvi susret Novaka i Alekseja trebalo bi da počne u noći između ponedjeljka i utorka ili u utorak u kasnim popodnevnim satima, u zavisnosti od toga da li će ih organizatori uvrstiti u prvi ili drugi dio programa tog dana.

Boljeg u drugom kolu čeka pobjednik meča Jan-Lenart Štruf - Go Soeda, a potom bi put mogao da ga navede na (3) Davida Gofana.

Đoković, koji je 32. rođendan u maju proslavio čuvenim trijumfom u finalu Vimbldona nad Rodžerom Federerom od 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12 (7:3), potom je odigrao samo još osam mečeva i doživio poraze od Danila Medvedeva u polufinalu Mastersa u Sinsinatiju rezultatom 6:3, 3:6, 3:6, a potom i morao da preda duel osmine finala US opena starom rivalu Vavrinki pri rezultatu 4:6, 5:7, 1:2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC