• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković spreman: Sve je dobro, nije tako delovalo

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta u utorak započinje učešće na ATP turniru u Tokiju, gde će odigrati prvi zvaničan meč u singlu posle povrede na US Openu.

Đoković je u četvrtom kolu poslednjeg gren slema u sezoni bio primoran da preda meč Stanu Vavrinki, a delovalo je da je njegova povreda ramena nešto ozbiljnije prirode.

Ipak, Srbin se oporavio i spreman je za turnir u prestonici Japana. U osvrtu na period iza njega, Novak ističe da nije bilo lako.Đ

"Bio je to težak trenutak za mene, da moram da se povučem sa jednog od najvažnijih turnira u sezoni, ali tako je kako je, morao sam da se izborim sa time. Sledeći korak bio je da procenim povredu i da vidim kako možemo da napravimo plan pomoću kojeg bi oporavak bio takav da se što pre vratim na teren", rekao je Đoković novinarima u Japanu.

On je otkrio i da je nastup u Tokiju izuzetno pozitivan za njega, jer se isprva činilo da do njega neće ni doći.

"Na neki način je prijatno iznenađenje što mogu da igram ovde, to nije delovalo realno posle prve procene. Ipak, igrao sam dubl i rame je bilo kako treba, pre toga sam nedelju dana trenirao, igrao sam i setove. Sve je dobro, zadovoljan sam time kako se osećam, motivisan sam da ovde igram prvi put", jasan je najbolji teniser sveta.

Đoković nikada u svojoj karijeri nije igrao na turniru u Japanu, a ove godine stiže u Tokio i kako bi "ispitao teren" pred Olimpijske igre koje se u tom gradu održavaju 2020. godine.

"Jako je lepo posetiti Japan po prvi put, zapravo sam bio jednom pre pet godina, ali vrlo kratko, jedan dan, i nisam imao priliku da se upoznam sa japanskom kulturom koju jako cenim. Nadam se da ću imati dobru i uspešnu nedelju, nadam se da ću odigrati što više mečeva, a razmišljam i godinu dana unapred jer će se na istim terenima igrati i Olimpijske igre koje me jako raduju", ističe prvi teniser planete.

Najbolji teniser sveta je u ponedeljak prestigao Ivana Lendla na večnoj listi igrača koji su najduže proveli na prvom mestu ATP liste, a novinarima u Japanu je objasnio i šta je bitno kada dođe do povrede kod vrhunskog sportiste.

"Važno je da se u procesu oporavka od povrede sportista okruži stručnjacima, ali i ljudima koji će mu pomoći da kroz sve prođe mentalno i emotivno. Mislim da su fizičke povrede manifestacija onoga što se dešava emotivno, gledam to holistički. Ovo nije bila moja prva povreda, imao sam to iskustvo, pogotovo ono sa laktom, i to mi je pomoglo u ovom procesu rehabilitacije koji i dalje traje. Jesam na terenu, ali postoje neke stvari oko kojih moram da budem pažljiv, da ojačam određene mišiće. Potrebno je da zalečim povredu, ali i da sprečim da se takvi problemi ponovo pojave", zaključio je Đoković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC