• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak igrao 15 minuta duže, Soeda oduševio publiku

Autor mondo.rs

Najbolji teniser svijeta zabilježio je drugu pobjedu na "Japan openu" u Tokiju i plasirao se u četvrtfinale.

Novak Đoković odigrao je protiv Japanca Go Soede (133. na ATP listi) "koliko je bilo potrebno" za pobjedu. Jedino što se u finišu meča ispostavilo da je trebalo malo više od onoga što je srpski as mislio.

Prvi reket sijveta slavio je rezultatom 6:3, 7:5 i plasirao se u četvrtfinale turnira u Tokiju, koji se igra za nagradni fond od 2,046 miliona dolara.

Nakon što je na početku meča odbranio tri brejk lopte i spriječio Soedu da povede sa 2:0, Đoković je gledao da rutinira protivnika. Nije forsirao ni fizički, niti se emotivno previše unio u ovaj meč, svjestan da poslije tri nedjelje pauze tek treba da dođe do prave forme i da ga važni okršaji tek čekaju.

I zaista je sve išlo prema planu, do vođstva od 5:3 u drugom setu, kada je Novak pomislio da je definitivno slomio otpor Soede.

Međutim, ovaj borbeni "samuraj" smogao je snage da uzvrati brejkom (5:4), a zatim da odbrani tri brejk i meč lopte. Ono što je uradio u pretposljednjem poenu desetog gema, oduševilo je publiku.

Novak ga je laganim smečom poslao daleko od terena i ostao "ukopan" na dva-tri metra od mreže, računajući da Soeda neće stići tu lopticu, ali ovaj je uhvatio fenomenalan ugao i tik iznad mrežice uzvratio udarac pored Đokovića. Bio je to viner i prednost za Japanca, koji je ubrzo izjednačio na 5:5.

Međutim, Novak je u naredna dva gema potvrdio da je sve vrijeme zaista kontrolisao ovaj meč. Kada je shvatio da više nema šta da čeka i da nije pametno bilo šta rizikovati u "taj brejku", zaigrao je na najvišem nivou i osvojio osam poena zaredom!

Uzastopni gemovi "sa nulom" donijeli su mu očekivanu pobjedu i prolaz u četvrtfinale, gdje bi mogao ponovo da se sastane sa domaćim igračem.

To će saznati nešto kasnije danas, kada se završi meč Luka Puj (24) - Jošihito Nišioka (77).

Sa Pujom ima međusobni skor 2:0 (oba meča odigrali su ove godine, na tvrdoj podlozi), dok sa Nišiokom nije igrao.

Podsjećamo da je dan ranije Đoković u prvom meču poslije povlačenja sa US opena deklasirao Alekseja Popirina, pa izjavio da ga povrijeđeno rame više ne boli i da spremno ulazi u finiš sezone, u kome će probati da odbije napad Rafaela Nadala i završi još jednu godinu na čelu ATP liste.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC