• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Tuku još 20.000 KM

Autori mondo.ba Autori Fena

Vrhunski sportisti su posebni ambasadori naše zemlje koji svojim uspjesima ohrabruju i raduju sve građane BiH, saopšteno iz Vlade Kantona Sarajeva.

Vlada Kantona Sarajevo, na prijedlog Ministarstva kulture i sporta KS, donijela je odluku da se Amelu Tuki dodijeli 20.000 KM za osvajanje srebrene medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi, kao i za ostale uspjehe koje je ostvario na brojnim međunarodnim i domaćim takmičenjima.

Na današnjoj sjednici Vlade KS ministar kulture i sporta Mirvad Kurić je naglasio da ovo ministarstvo ostaje opredijeljeno da i dalje podržava uspjehe reprezantativnog sporta u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Kantona Sarajevo.

"Vrhunski sportisti su posebni ambasadori naše zemlje koji svojim uspjesima ohrabruju i raduju sve građane BiH. Amel Tuka je jedan takav sportista, vrijedan i častan mlad čovjek koji zaslužuje podršku svih koji vole i cijene sportske uspjehe i promociju države", poručio je Kurić i poželio uspjeh i reprezentativcima BiH u bacanju kugle Kemalu Mešiću i Mesudu Pezeru na prvenstvu svijeta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC