• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuka u Zenici: Sanjao sam ovaj trenutak!

Autori mondo.ba Autori Fena

Tuku je na Kamberovića polju u Zenici dočekalo 1.500 ljudi

Atletski klub Zenica upriličio je večeras prijem za svog člana, Kakanjca Amela Tuku, koji se sa 17. svjetskog prvenstva iz Dohe (Katar) vratio sa srebrnom medaljom oko vrata, osvojenom u trci na 800 metara.

Tuka je u emotivnom obraćanju kazao da je, kada je prošao drugi kroz cilj, samo sanjao kako će sreću podijeliti sa svojim ljudima, kada se vrati kući.

''Koja bi svrha svega ovoga bila da to ne mogu podijeliti sa vama. Ja svoj narod, svoju zastavu, svoju Bosnu i Hercegovinu nosim u srcu. Ostanite ponosni, pazite se i nemojte nikada zaboraviti svoju državu, vjeru...", kazao je Tuka.

Pozvao je svoje navijače da pozdrave njegovog trenera Italijana Đanija Gidinija, za kojeg je kazao da je najbolji trener na svijetu i najzaslužniji za njegov uspjeh.

Tuku su na Stadionu Kamberovića polje, gdje je i započeo atletsku karijeru i gdje se večeras okupilo oko 1.500 ljudi, dočekali i predsjednik zeničkog kluba Nedžad Heco, trener i selektor muške bh. reprezentacije Elvir Krehmić te njegovi klupski prijatelji i reprezentativci Hamza Alić, Dejan Mileusnić, Mediha Salkić, Maid Redžić, Sedin Heco, potpredsjednik Atletskog saveza Bosne i Hercegovine Suad Kaknjo i premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić, zenički gradonačelnik Fuad Kasumović i mnogi drugi.

"Amel Tuka se čekao vijekovima. Nadam se da neće proći toliko vremena da se ponovo rodi jedan Amel Tuka", kazao je selektor Krehmić, dodavši da će Tuka novu priliku da se iskaže imati iduće godine na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Za Hamzu Alića, Tuka je veliki šampion.

"On je ponos BiH. Tuka, uz Božiju pomoć, može osvojiti i prvu zlatnu medalju za BiH", kazao je on.

Zeničani su, na istom mjestu, doček za Tuku organizovali i prije četiri godine, kada je na 15. svjetskom prvenstvu u Pekingu u istoj disciplini osvojio bronzanu, inače svoju i prvu svjetsku atletsku medalju za BiH.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC