• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drugi pokušaj bez Novaka, Rafe i Rodžera

Autor mondo.rs

Međunarodni egzibicioni teniski turnir u Saudijskoj Arabiji trebalo bi da bude održan u decembru

U Saudijskoj Arabiji prošle godine trebalo je da se ordži egzibicija u kojoj je bilo najavljeno učešće Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, ali je taj meč otkazan.

Trebalo je da se sastanu u Džedi, ali ipak nisu, a kao zvanični razlog otkazivanja navedena je povreda Nadala, dok se nagađalo da je sve odloženo zbog tenzija koje su nastale nakon brutalnog ubistva novinara Džamala Kašogija u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu.

Organizatori nisu odustale od ideje da odvedu atraktivne teniske zvijezde, pa su najavili novu egzibiciju. Ove godine zakazana je u Diriji, u decembru, i na njoj će učestvovati trostruki grend slem šampion Sten Vavrinka.

Turnir će se održati od 12. do 14. decembra, na njemu će nastupati osam igrača, a nagradni fond je tri miliona dolara.

Ove godine neće nastupati najbolji teniseri - Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, već je najavljeno da će uz Vavrinku u Saudijsku Arabiju stići i Danil Medvedev, Fabio Fonjini i David Gofan, a preostala četvorica učesnika biće poznata uskoro.

"Prvi put organizujemo vrhunski teniski egzibicioni turnir i to je još jedan odlučujući trenutak za kraljevstvo", rekao je predsjednik Sportske uprave Saudijske Arabije, princ Abdelaziz bin Turki Al Fajsal Al Saud.

Mali grad Dirija odlučio je da ove jeseni bude pravi sportski grad, budući da će organizovati i trke Električne Formule 1 i boks-meča između Entonija Džošua i Endija Ruiza za titulu svjetskog prvaka teške kategorije u IBF, WBA i WBO verziji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC