• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laslo Đere ponovo trenira – pobijedio je koksaki virus!

Autor mondo.rs

Srpski teniser se poslije borbe sa koksaki virusom vraća na teren.

Poslije niza dobrih rezultata, prvog osvojenog trofeja na ATP turneji u karijeri i nastupa u trećem kolu Rolan Garosa tokom prvog dijela aktuelne sezone – bilo je za očekivati da će tada drugi reket Srbije Laslo Đere nastaviti u daljem pohodu ka ulasku među najboljih 20 igrača svjetskog tenisa. 

Nažalost, to nije bio slučaj – a glavni razlog za izostanak željenih rezultata bio je narušeno zdravlje.

Možda će vas zanimati

Zahtjevna ATP turneja igračima često ne dopušta dovoljno slobodnog vremena ni kako bi provjerili svoje zdravstveno stanje. Tako je, tek poslije povratka sa američke turneje, pregled otkrio da je Laslo Đere imao koksaki virus. Uz to, rezultati analize krvi pokazali su da je bolovao i od citamegalo virusa i mononukleoze – a da toga uopšte nije ni bio svjestan, svo vrijeme putujući i igrajući.

"Srećom, koksaki virus mi je prepoznat na vrijeme, jer bi inače bio u opasnosti da izazove upalu srčanog mišića. Sa otkrićem ova tri zdravstvena problema, moj tim i ja smo donijeli odluku da napravim pauzu u treninzima od barem mjesec dana, bez bilo kakvih fizičkih aktivnosti. U tom periodu sam radio i magnetnu rezonancu srca i ultrazvuk abdomena. Rezultati prošlonedjeljnog pregleda kod kardiologa bili su, na moju veliku radost, zadovoljavajući; virus je suzbijen, i dobio sam dozvolu da ponovo počnem sa treninzima", kaže Đere o svom aktuelnom zdravstvenom stanju. 

Do kraja godine srpskog tenisera mogli bismo da vidimo u Bazelu i Parizu.

"U vezi sa mojim mogućim nastupima do kraja ove sezone, prijavio sam učešće na turnirima u Bazelu i mastersu u Parizu. Uželio sam se tenisa, i sada mi je najvažnije da radim na kondiciji. Osjećam se bolje iz dana u dan, i volio bih kada bih uspio da budem spreman već za nastup u Bazelu na šta će najviše uticati moje stanje narednih dana", naglasio je Laslo Đere.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC