• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne možemo nikoga da teretimo za neigranje pojačanja u Kupu EHF"

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Direktor RK Borac m:tel danas je govorio i o ovosezonskom učešću Borca u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju.

 RK Borac Vladimir Branković Kup EHF Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Osim posjete krim-inspektora, direktor Rukometnog kluba Borac m:tel na danas održanoj konferenciji za novinare govorio je i o neuspješnom nastupu "crveno-plavih" u Kupu EHF, u kojem su, podsjetimo, eliminisani od Olimpijakosa.

Na pitanje kako je donesena odluka da se igra u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju, Branković je rekao:

Možda će vas zanimati

"Na sjednici Upravnog odbora, uz konsultacije sa trenerom Mikićem, donesena je odluka da se igra Kup EHF. U tom trenutku nam je to izgledalo ispravno a ja i dalje tvrdim da bismo mi eliminisali Olimpijakos da smo bili kompletni. Međutim, desilo se to što se desilo, za izgubljenim ne treba žaliti, treba da se okrećemo našoj ligi i osvajanju duple krune, ali i Svesrpskog kupa, koji se igra 21. i 22. decembra, i Kupa Republike Srpske. Imamo dobre timove i u mlađim selekcijama, juniori i kadeti igraju Prvu i Drugu ligu Republike Srpske i nalaze se u vrhu tabele, tako da i od njih očekujemo dobre rezultate."

Branković je demantovao navode da je šef stručnog štaba Mirko Mikić tražio da se umjesto Kupa EHF igra Čelendž kup.

"Mirko Mikić je sa nama bio na vezi sve vrijeme, tako da ja ne mogu da potvrdim tu informaciju jer znam kako je sve teklo. Neću reći da je Mikić rekao nešto drugačije, ali zna se kako je to bilo. Nikad se nijedna odluka, što se tiče sportskog dijela, ne donosi bez sportskog direktora i trenera. Ni sa jednim igračem nije potpisan ugovor bez saglasnosti njih dvojice. U Borcu više glava odlučuje o nekoj aktivnosti."

Krim-policija u RK Borac, Branković: "Prijava bez osnova!"

Borac m:tel je, podsjetimo, u dvomeču sa Olimpijakosom nastupio oslabljenneigranjem četiri pojačanja (Giljerme Linjareš de Souza, Nikola Jeremić, Nemanja Vučićević i Vukašin Rakocija), koje klub nije uspio da registruje za te utakmice.

Branković se osvrnuo još jednom i na tu situaciju.

"Procedura je započeta mjesec dana prije isteka registracionog roka. U tom trenutku, u Rukometnom savez BiH radila je službenica koja je potom dala otkaz i nije prenijela Almi, drugoj sekretarici, šta se dešavalo. Nova službenica je radila od kuće na četiri sata, primala je mejlove i nije imala nikakav potpisan ugovor sa Savezom. Mi nemamo direktnu komunikaciju sa EHF, nemamo ni pravo da komuniciramo jer nismo mi član EHF, već je to Savez tako da smo mi mogli tek po prijemu mejla iz krovnog saveza da funkcionišemo. Čim su nam izdati računi za plaćanje, koji su kasnili 28 dana, mi smo ih platili kroz pola sata i poslali potvrde da su računi uplaćeni. Bh. savez je to poslao, ali nisu došle ispisnice na vrijeme iz saveza iz kojih su igrači dolazili, odnosno iz srbijanskog i španskog. Iz tog razloga, EHF nije mogao da izvrši registraciju. Mi smo tu ostali 'kratki', drugi klubovi iz BiH su imali više vremena jer kreću kasnije sa takmičenjem a nama ostaje žal što ovi momci nisu dobili šansu da se ove sezone pokažu na evropskoj sceni", istakao je Branković, rekavši da je "došlo do raskoraka u komunukaciji", ali da Borac zvanično ''nikoga ne može ni da tuži ni da traži bilo kakvu odgovornost od bilo kog pravnog lica jer novoformirani RS BiH, kako navodi, još uvijek nije dobio svoj potrebni poreski broj''.

Zbog neigranja četiri nova igrača, Borac je u dvomeču sa Grcima nastupio u podmlađenom sastavu.

"Dobra stvar je što su ta djeca nastupila, kako bi osjetila nastup igranja na evropskoj sceni. Isto tako, bitno je da podižemo rejting BiH koja je izgubila mjesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona, s obzirom da klubovi stalno igraju Čelendž kup, a neki odustaju od Evrope poput Izviđača i tako više neće moći. Iako nismo prošli dalje, bitno je da smo igrali jer je Kup EHF ipak pomak naprijed u dizanju rejtinga", zaključio je Branković.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC