• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senić: Država će pomagati uspešne klubove

"Država mora da pomaže klubove koji ostvaruju rezultate od interesa za Srbiju", stav je srpskog ministarstva za sport.

 Senić: Država će pomagati uspešne klubove Izvor: MONDO

Državni sekretar za sport Vlajko Senić izjavio je u četvrtak da je finansijska pomoć koju je ministarstvo omladine i sporta uplatilo Košarkaškom klubu Partizan jasna poruka da će vlasti uvek pomagati sportiste sa rezultatima od šireg društvenog interesa.

"Partizan je ove sezone pokazao da osvajanje titule šampiona Evrope pre 16 godina nije uspeh koji će se pamtiti kao jedinstven, već da će, možda već u narednom ciklusu, biti ponovljen", kazao je Senić na konferenciji za novinare.

Pomoćnik ministra za sport Aleksandar Šoštar naveo je da je ministarstvo već počelo da primenjuje neke odredbe novog Zakona o sportu, iako taj pravni akt još nije prošao kroz skupštinsku proceduru.

"Država mora da pomaže klubove koji ostvaruju rezultate od interesa za Srbiju", rekao je Šoštar i dodao da će Zakonom o sportu biti utvrđeno ko je zadužen za finansiranje određenih sportskih društava.

"Lokalna samouprava najbolje može da prepozna ko je na lokalnom nivou najbolje predstavlja. Ministarstvo treba da komunicira sa granskim savezima i finansira vrhunske rezultate", kazao je Šoštar.

On je ocenio da je sistem, koji će biti uređen zakonom, bitniji i od odvojenog Zakona o privatizaciji u sportu. Šoštar je izrazio nadu da predstojeći lokalni i parlamentarni izbori u Srbiji, koji su zakazani za 11. maj, neće uticati na politiku države prema sportu.

Predsednik Partizana Predrag Danilović istakao je da uspeh koji je njegov klub napravio plasmanom u četvrtfinale Evrolige nije bitan samo sa takmičarskog aspekta.

"Našoj zemlji treba uspeh, dosta smo bili u mraku. Košarkaši Partizana, ali i vaterpolo sekcija kluba, ove sezone su širili pozitivnu energiju. Kroz Evropu se pronela lepa slika o Beogradu, mladi se ugledaju na sportiste", naveo je Danilović.

Partizan je do četvrtfinala Evrolige stigao uprkos velikim finansijskim problemima, ali je Danilović ocenio da ni ranija pomoć ministarstva za sport i omladinu, koje je crno-belima isplatilo deset miliona dinara, ne bi garantovala bolji rezultat.

"Novac jeste bitan zbog mirnih priprema, eliminisanja trzavica, ali novac ne dobija utakmice", rekao je Danilović.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC