• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MARATON: Sve je spremno, samo da startuje!

U subotu ispred Crkve Sv. Marka, u 10 časova, startuje maratonska i polumaratonska trka, dok će 15 minuta kasnije početi Trka zadovoljstva.

 MARATON: Sve je spremno, samo da startuje!  Izvor: MONDO

Sve je spremno za početak 21. beogradskog Banka Intesa maratona, sve gradske službe odradile su svoj deo posla, izjavio je u petak vršilac dužnosti gradonačelnika Zoran Alimpić.

Maratonska, kao i polumaratonska trka počeće sutra u 10 sati kod Crkve Svetog Marka u Bulevaru revolucije, dok će Trka zadovoljstva početi 15 minuta kasnije.

"Maraton će i ove godine biti jedan od najvećih sportskih događaja u zemlji. To će biti prilika da promovišemo atletiku, sport, ali i da pošaljemo sliku grada koji zaslužuje da bude evropska metropola i sliku Srbije koja zaslužuje da bude deo Evrope", rekao je Alimpić na konferenciji za novinare uoči sutrašnje manifestacije.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković čestitala je unapred Beogradskom maratonu na odličnoj organizaciji.

"Bilo je logično da Ministarstvo podrži ovaj događaj. Maraton je poseban, sadrži istorijsku dimenziju, upornost, istrajnost, patriotizam", rekla je Samardžić Marković.

Prema njenim rečima dodatni razlog za angažovanje Ministarstva je promocija sporta.

"U Srbiji se samo 40 odsto dece bavi sportom. To je poražavajuće. Promovisanje maratona je jedan od načina da se to promeni", rekla je ministarka omladine i sporta.

Promoter 21. beogradskog Banka Intesa maratona, trostruki svetski šampion i svetski rekorder na 800 m Vilson Kipketer, istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što je u Beogradu.

"Moj posao je da prenesem mladima šta sve sport donosi - one dobre i loše strane. Moja misija je da ujedinim ljude. Atmosfera u Beogradu me inspiriše i voleo bih ponovo da se bavim sportom", rekao je Kipketer koji je rođen u Keniji, a od 1990. se takmičio za Dansku.

Svetski rekorder na 800 m, od kako je okončao karijeru, radi kao ambasador Svetske atletske federacije (IAAF) sa ciljem da edukuje mlade sportiste.

Maraton će trčati i Britanac Ron Hil, koji će "upisati" Srbiju kao 97. državu u kojoj se takmičio. Cilj ovog maratonca je da do 25. septembra kada puni 70 godina obiđe 100 država.

Generalni direktor Banke Inteza Draginja Đurić najavila je i posebnu nagradu "porodični trofej" - vredan 100.000 dinara, a za porodicu koja bude najmaštovitije izgledala na stazi.

MAJICA SA BROJEM "1244" NIJE OBAVEZNA


Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić izjavio je da će samo oni učesnici "Trke zadovoljstva" koji budu to želeli nositi broj "1244", ali da to nije nikakva obaveza.

"Za učesnike Trke zadovoljstva štampani su jedinstveni brojevi - "1244", sa namerom da Beogradski maraton u jednom svom delu pošalje i poruku svetu da bi trebalo da poštuje međunarodno pravo. Samo onaj ko želi može da dobije taj broj. Ko želi da trči bez broja, može to takođe da uradi", rekao je Nikolić.

Direktor beogradskog maratona naglasio je da "nisu u pitanju majice, već brojevi koji će biti podeljeni na startu svima koji budu želeli da ih uzmu.

"Nije obaveza da se trči sa brojevima. Ne postoji registracija učesnika ni na startu, ni na cilju. To je jednostavno dobrovoljna aktivnost", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, brojevi za trku u polumaratonu i maratonu štampani su zvanični brojevi za učesnike u tim događajima.

"To su međunarodni događaji koji su prijavljeni Svetskoj atletskoj federaciji i Svetskom udruženju maratona i uličnih trka. Te trke se sprovode po tim pravilima", rekao je Nikolić.

Pomoćnik ministra za omladinu i sport Aleksandar Šoštar nije želeo da komentariše deljenje brojeva "1244" za "Trku zadoljstva", jer kako je rekao za to nije ni znao.

"Maraton je jedna od najvećih sportskih manifestacija koje se održavaju u Beogradu. Maraton donosi promociju zdravog života, jer učestvuje veliki broj rekreativaca u svim trkama, ali je prilika da se u svet pošalje prava slika svega onoga što mi u stvari i jesmo", rekao je Šoštar.

Prema njegovim rečima, sa svih manifestacije koje su održane u Beogradu slika je bila izuzetna, jer su održane na najvećem mogućem nivou.

"Maraton je izuzetna prilika za nas i mi ćemo je iskoristiti na najbolji mogući način", zaključio je Šoštar.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC