• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Palica legende bejzbola prodata za više od milion dolara

Autor mondo.rs

Palica kojom je Džordž Herman "Bejb" Rut postigao 500. houm ran u karijeri plaćena je pravo bogatstvo na aukciji u Kaliforniji. Ali to je "sitnica" u poređenju sa njegovim dresom koji je prodat za pet puta veći novac

Neimenovani kolekcionar platio je tačno milion i 800 dolara za plaicu Bejba Ruta kojom je on postigao 500. houm ran u karijeri igrajući za Njujork Jenkije 11. avgusta 1929. godine.

Bejb Rut, koji se smatra jednim od najvećih igrača u istoriji bejzbola, odigrao je 22 sezone u MLB, od 1914. do 1935. godine i za to vreme postavio mnoge rekorde. Ukupno je u karijeri zabeležio 714 houm ranova i taj rekord bio je snazi do 1974. godine, kada ga je oborio Henk Eron.

Možda će vas zanimati

Rut je osvojio sedam titula prvaka, tri puta kao igrač Boston Red Soksa i četiri puta kao član Jenkija. član Kuće slavnih postao je 1936. godine. a umro je 1948. u 54. godini.

Palica kojom je Rut postigao 500. houm ran u karijeri nije rekvizit prodat po najvećoj ceni na aukciji, jer je ona kojom je udarao na otvaranju stadiona Jenkija 1923. godine dostigla cenu od 1,26 miliona dolara.

Naime, stvari koje su pripadale Rutu izuzetno su cenjene kod kolekcionara, pa je njegov dres najskuplji sportiski rekvizit u istoriji.
Dres koji je nosio između 1928. i 1930. godine prošlog leta prodat je za neverovatnih 5,6 miliona dolara, čime je nadmašio onaj iz 1920. godine za koji je plaćeno 4,4 miliona dolara na aukciji.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC