• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bufon ruši prvi rekord: U sredu "pada" Maldinijeva brojka

Autor mondo.rs

Golman Juventusa, ukoliko bude stajao među stativama u sredu protiv Sampdorije, izjednačiće se po broju utakmica u Seriji A sa Paolom Maldinijem.

Kada je prošlog leta odlučio da se u poznim igračkim godinama vrati u Torino, postalo je jasno da će Đanluiđi Bufon u Juventusu definitivno dočekati kraj karijere.

Jedan od najboljih golmana svih vremena vratio se u "staru damu" u 42. godini.

Možda će vas zanimati

Mnogi su njegov potez ocenili i kao nameru da obori još neke rekorde, što je, prema pisanju italijanskih medija, definisano ugovorom vrednim 1,5 miliona dolara.

Povratak u klub s kojim je osvojio devet titula prvaka Italije, četiri pehara Kupa Italije i pet trofeja u Superkupu, je, reklo bi se,
bio i logičan potez. Mediji su, međutim, otkrili su detalje iz njegovog ugovora koji pokazuju i skrivene motive zašto se odlučio baš za Juve.

Italijanska "Republika" objavila je da će on u ugovoru imati klauzulu prema kojoj mora da nastupi na osam prvenstvenih mečeva i dva u Ligi šampiona.

Zašto baš OSAM?

Đanluiđi Bufon je u dresu Parme i Juventusa odigrao ukupno 640 mečeva u Seriji A i nedostajalo mu je upravo osam utakmica da pretekne Paola Maldinija, koji je rekorder sa 647 utakmica u dresu Milana.

Legendarni golman prišao je na jednu utakmicu od slavnog defanzivca Milana i priliku da se izjednači imaće već u sredu.

Bufon bi trebalo da se nađe u startnoj postavi Juventusa protiv Sampdorije pošto je Vojćeh Ščensni povređen. Ščensni je već propustio duel sa Udinezeom za vikend, ali će biti spreman za Superkup koji će Juventus 22. decembra u Rijadu igrati protiv Lacija.

Slavni golman bi teoretski mogao da obori još nekoliko rekorda, pa možda ni ona klauzula o dva garantovana meča u Ligi šampiona nije slučajnost (branio na jednoj utakmici).


Najstariji igrač koji je osvojio Ligu šampiona je trenutno Alesandro Kostakurta sa 41 godinom i 29 dana, što bi Bufon nadmašio, ukoliko Juventus uspe naredne sezone da se domogne trofeja.

Bufon ne može sledeće sezone da nadmaši Marka Balotu koji je najstariji igrač koji je nastupio na utakmici Lige šampiona sa 43 godine i 253 dana, ali može da postane najstariji golman koji je nastupio u finalu, jer trenutno ovaj rekord pripada Dinu Zofu – 41 godina i 86 dana.

I za kraj, Bufon može da nadmaši još jedan rekord Paola Maldinija.

Legendarni defanzivac Milana je najstariji kapiten koji je podigao pehar Lige šampiona, učinio je to 2007. u Atini nakon pobede Milana 2:1 protiv Liverpula, sa 38 godina i 331 danom.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC