• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ima najboljeg na svijetu: Novak Đoković je teniser decenije

Autor mondo.rs

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) proglasila je Novaka Đokovića najboljim igračem prethodne dekade

Srbija ima najboljeg tenisera svijeta u posljednjih deset godina. Potvrda da je to Novak Đoković stigla je i od Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP), nakon što ga je za najboljeg imenovao i renomirani sajt tennis.com.

ATP je naveo da je Đoković ostvario najveće uspjehe u protekloj deceniji ostavivši iza sebe Rafaela Nadala, Rodžera Federera, Endija Marija i Stena Vavrinku, koji su se našli među prvih pet u poretku. On je ujedno i najmlađi na toj listi.

Možda će vas zanimati

Novak je osvojio ukupno 61 titulu, od čega 15 grend slem trofeja, četiri pehara na završnim turnirima sezone i 29 na masters turnirima.

Srpski as, koji je četiri puta osvajao Laureus nagradu za najboljeg sportistu svijeta, uspio je tokom prethodnih deset godina da objedini grend slem titule, prvi je teniser koji je trijumfovao na svim mastersima, a u pet navrata godinu je završavao na čelu ATP liste.

NOLE #1

U protekloj deceniji Novak Đoković je na prvom mjestu proveo 275 nedjelja, Rafael Nadal 156, a Rodžer Federer 46 nedjelja. U duelima protiv Nadala ima skor 21-12 (6-5 na grend slemovima), a protiv Federera 21-14 (9-2 na grend slemovima)

Nadal je u prethodnoj deceniji osvojio 48 titula, od kojih 13 na grend slemovima, 20 mastersa, a prvoj poziciji je na kraju godine bio četiri puta.

Federer je trijumfovao na 42 turnira, osvojio šest "mejdžora", dvije na završnom turniru sezone, dok je na masters turnirima 12 puta podizao pehar.

Endi Marej je postao bogatiji za 32 pehara - osvojio je tri grend slema, jedan završni masters i 10 masters titula. Uz to je dva puta osvajao zlato na Olimpijskim igrama i jednom je godinu završio kao prvi.

Top 5 igrača decenije kompletira Stan Vavrinka, koji je osvojio 15 trofeja, od kojih tri grend slema i jedan masters.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC