• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lacio je hit Serije A, Inzagi poručuje: Ništa nije slučajno!

Autor mondo.rs

Rimljani ređaju pobede, skupljaju bodove, a trener kaže da je to sve posledica vrednog rada

Inter i Juventus su lideri Serije A, ali je Lacio definitivno tim u najboljoj formi u takmičenju. Nakon čudesnog preokreta na Sardiniji , u kome je gubio do 93. minuta, a na kraju slavio 2:1, trener nebeskoplavih rekao je da to nije slučajno.

"Ne dobija se osam utakmica u nizu slučajno", rekao je Inzagi za Skaj sport Italija.

Možda će vas zanimati

"Mislim da je ovo bila odlična partija, jer nam nije bilo lako da reagujemo posle sjajnog gola Simeonea, koji je došao posle ubacivanja. Raširili smo malo igru u drugom poluvremenu, počeli više da centriramo i mislim da smo na kraju zaslužili da slavimo. Zamene su bile presudne", objasnio je trener Lacija.

Sa osam uzastopnih pobeda Lacio je izbio na treće mesto, sa samo tri boda manje od lidera Intera i Juventusa. Rimljani su protiv Kaljarija golove postigli u trećem i osmom minutu nadoknade vremena, a navijači domaćih bunili su se da je sudija previše produžio utakmicu.

"Mislim da je nadoknada vremena bila fer, jer postoje pravila i ona su precizno primenjena. Moram da skinem kapu Kaljariju, bili su vrlo organizovani, igrali su u dobrom ritmu i osećam da će biti jako teško pobediti ih. A verujem i da smo zaslužili pobedu, jer moji momci nisu gubili glavu, bili su koncentrisani i vrela atmosfera nije uticala na njih", objasnio je Simeone.

Lacio je svoju drugu i poslednju titulu u Seriji A osvojio pre tačno 20 godina, ali je trenutni osvajač Kupa Italije. Inzagi se, međutim, ne zaleće.

"Da biste vezali osam pobeda u ovoj Seriji A trebaju vam kvalitet, organizacija, napor, duša, ali i mirne glave. Imam sreće što imam igrače koji stvarno vredno rade, a to se videlo i po tome što su tri izmene odnele prevagu", kaže mlađi od čuvene braće Inzagi.

A ciljevi?

"Uvek sam govorio da bi 'skudeto' za nas bio finiš među prva četiri na tabeli. Jedini ispravni način je da gledamo ka gore, jer osam pobeda u seriji nisu slučajnost, one su posledica godina vrednog rada, iskustva na kojima smo učili a koja su nas opekla, kao što je, na primer, poraz od Seltika u Ligi Evrope. Analizirali smo naše greške, imali predivni, otvoreni razgovor sa momcima, tako da sada postoji sjajna veza između nas", kaže trener Lacija.

Serija ovde ne mora da se završi, jer se Lacio sprema za nedeljni Superkup Italije, protiv Juventusa u Rijadu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC